Przemysław0000 29.06.2020 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Witam, W celu zakrycia instalacji wentylacyjnej od okapu w aneksie kuchennym w salonie, chcę zrobić sufit podwieszany. Aneks kuchenny jest o wymiarach 4m x 2,45m (dłuższa krawędź otwarta na salon). Płyty GK jakich użyje to NORGIPS typ DF 2600x1200x12,5mm, profile CD i UD wzmocnione 0,6mm. Który stelaż będzie odpowiedni? a) jednopoziomowy (czy będzie wystarczający) b) dwupoziomowy krzyżowy (czy będzie wskazany) c) inna opcja? Rysunki czysto poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 29.06.2020 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Oba te stelaże powinny spełnić swoją funkcję, ważne żeby zachować odpowiednie rozstawy profili zgodnie z kartami technicznymi producentów systemów kg. Myślę ze byłoby Ci wygodniej z płytami 2000x1250. Jaki rodzaj stropu masz nad kuchnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław0000 30.06.2020 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Niestety, zakupiłem już te dlatego chce je dać prostopadle do dłuższej ściany i profili, 3,5 obok siebie. Strop monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts