Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oferta do oceny

waka

Recommended Posts

Cześć.

Dostałem ofertę na kompletną instalacje pompy ciepła. Rzućcie okiem proszę jak to wg was wyglada.

Panasonic tcap 12kw

KIT-WXC12H3E8 (27000)

- CYRKULACJI CWU, ORAZ MATERIAŁÓW Z TYM ZWIĄZANYCH (POMPKI, RURY, ZAWORY)

(1000)

- 2 niezależne obiegi grzewcze, płyta rozszerzeń plus niezbędne rzeczy (4000)

-Bufor wraz z potrzebnymi akcesoriami(1300zł)

-elektroniczna pompa obiegowa z osprzętem lub zawór różnicowo-ciśnieniowy (700)

-zawór 3drogowy C.O./CWU (700)

-czujnik temperatury CWU (50)

-bojler dedykowany do pomp ciepła o dużej powierzchni wymiany wężownicy (ponad 3m2) wraz z zaworami odcinającymi, zaworem zwrotnym, wysokiej jakości mosiężną belką bezpieczeństwa, dużym naczyniem przeponowym renomowanej firmy, zaworem bezpieczeństwa, manometrem, odpowietrznikiem (3500 zbiornik emaliowany/ 5500 nierdzewka)

-wydajny filtr separator powietrza/ odmulacz magnetyczny + inhibitory korozji (700)

-naczynie przeponowe na cele C.O. wraz z uchwytem lub grupą bezpieczeństwa (300)

-materiały instalacyjne: rury, izolacje,kształtki (3000)

-robocizna (3000)

Na początek zrób OZC. Skoro są 2 obiegi to rozumiem, że to połączenie podłogówki z grzejnikami? Co do ceny to jakiś kosmos w zeszłym roku montowałem pompę Aristona + 300l CWU z montażem za 24 tys. przechulała zimę i jestem mega zadowolony. Ktoś nieźle chce zedrzeć.

• 2 weeks później...
Jakby ktoś chciał wiedzieć to oferta z klimatyzacją.katowice

Jestem na podobnym etapie, póki co wstępnie orientowałem się w temacie i kosztach, za jakiś czas przyjdzie moment decyzji, ale polecam zrobić Ci to co ja zrobiłem. Jeżeli jesteś ukierunkowany np. na Panasonica tak jak ja to wejdź na stronę Panasonica, znajdź autoryzowanych instalatorów w swojej okolicy (np.w promieniu 100 km) i wyślij zapytanie do każdego z wyświetlonej listy :)

Edytowane przez CzarskyM

• 2 weeks później...
Dzisiaj dostałem ofertę na Alpha Innotec, LWD 90A-HTD w kwocie 45.000 zł na gotowo. Moja reakcja była taka: :jawdrop:

No cóż..jak chcesz mieć PC na propanie to płać. Ja za PC tej firmy na zwykłym czynniku za 7kW miałem wycenę ok 32k a założyłem Fujitsu Atlantic za 22500 za kompletną 'kotłownię' :D

No cóż..jak chcesz mieć PC na propanie to płać. Ja za PC tej firmy na zwykłym czynniku za 7kW miałem wycenę ok 32k a założyłem Fujitsu Atlantic za 22500 za kompletną 'kotłownię' :D

Dlatego skłaniam się ku Panasonicowi 7kW. Mam nadzieję, że uda się zejść poniżej 28tys za kompletną pompę z montażem.