madziika7 01.07.2020 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Dzień dobry , Marzy mi sie kuchnia z wyspą, jendak w projekcie jej przeszkadzi mi bardzo kolumna zbrojeniowa. Czy ktoś orientuje się czy jest szansa wyburzenia takiej kolumny? Bardzo proszę o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.07.2020 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Kolumna zbrojeniowa, takiego określania na słup nie spotkałem. Wszystko się da , to tylko kwestia ceny. Tu tanio nie będzie, a może być nawet bardzo drogo. trzeba zacząć od wizyty u konstruktora, potem pewnie wyburzenia i dorabianie, wzmacnienie tego co zostaje. Ktoś bardzo późno zauważył słup an środku pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziika7 04.07.2020 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Nie znam poprawnego określenia takiej kolumny;) wiem, ze zastosowano w niej pręty zbrojeniowe. Dom w takim stanie kupiliśmy, poprzedni właściciele chcieli mieć w tym miejscu kolumny, ja wolałabym, by ich nie było. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.07.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Może te słup być w innej lokalizacji czy "musi" być całkowicie usunięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziika7 09.07.2020 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Nie ma za bardzo gdzie go postawić. Może być obok ale ciężko będzie z przejściem do kuchni. Drugim problemem, jest fakt, ze pod posadzka jest ogrzewanie podłogowe. Proszę o poradę, czy jest w ogóle sens Prosić architekta o poradę, czy to bez sensu, bo szanse na całkowite usuniecie kolumny są znikome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.07.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Prawie zawsze da się wstawić odpowiedni podciąg i oprzeć ten podciąg na ścianach (słupach) o odpowiedniej nośności i usunąć ten przeszkadzający słrop.Jest to zadanie dla uprawnionego projektanta konstrukcji a nie dla architekta. Powinna być wizja lokalna i dokumentacja projektowa (wykonawcza / powykonawcza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 10.07.2020 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Swoją drogą ktoś miał fantazje, żeby tak zaprojektować słupy. Drugi też stoi tak, żeby tylko w niego wyrżnąć idąc prosto korytarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts