jarek665141 02.07.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Witam mam dylemat jaki przekrój kabla zastosować . Posiadam działkę z altanką . W altance mam podłączony licznik wyłącznik różnicowy i dwa nadprądowe . Działka jest duża i za jakiś czas mam zamiar postawić domek . Zamierzam się przekopać pod altanką aby od wyłącznika różnicowego doprowadzić główny kabel zasilający pod domek i tu moje pytanie czy ziemny kabel 3x2,5 mm2 wystarczy czy zastosować grubszy ? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.07.2020 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Masz zamiar jednym kablem o przekroju 2,5 mm2 obskoczyć cały domek? To co tam będzie - jedna lampka i jedno gniazdo 230 V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek665141 02.07.2020 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Dlatego napisałem , że mam dylemat. Jaki według ciebie będzie odpowiedni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.07.2020 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Bez urazy, ale dlaczego laik bierze się za elektrykę, nie wiedząc, co z czym i jak wykonać.Druga sprawa, że zasilanie do domku jedną fazą to na dzień dzisiejszy poroniony pomysł.Przecież należy pamiętać o istotnych elementach wyposażenia domu typu ogrzewanie, podgrzewanie wody itd.Takie rzeczy robi się na etapie projektowania, a nie zakopać jakiś tam kabelek i po kłopocie.Po trzecie wreszcie, gdzie kolega napisał o przyłączu do tej altany, zabezpieczeniu przedlicznikowym i mocy przyłączeniowej?Te sprawy są najważniejsze, by później coś projektować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek665141 02.07.2020 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Dobrze dziękuję za pomoc. Problem dzięki pomocy rozwiązany temat do zamknięcia . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts