Soyero 03.07.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) Witam. Posiadam stary dom z lat 60-70. Obecnie wymieniam kocioł na C.O wraz z grzejnikami i oknami. Pod parapetem mam dość dużą wnękę ok. 15cm po zdemontowanych grzejnikach. Wykonawca, który będzie robił C.O wraz z montażem grzejników zalecił aby najtaniej i najszybciej we wnęce tej przykleić styrodur 3 cm i na to siatkę montażową lub płytę K.G aby ocieplić ścianę za nowymi grzejnikami. Jak czytam to styrodur raczej się stosuje na podłogi podpiwniczone oraz na dachy.Można go zastosować jak sugeruje wykonawca? Z jednej strony myślę że ok ponieważ dobrze on izoluje, jest twardy i łatwy w montażu.Jak myślicie? Jeszcze jedno. Wystarczy tylko przykleić styrodur i siatka montażowa? Nie chcę robić konstrukcji z profili aluminiowych. Będę miał kamienny parapet. Chyba że konstrukcja z drewna i górną część przykleję do kamiennego parapetu + KG? Edytowane 3 Lipca 2020 przez Soyero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts