Kris59 15.11.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Właśnie odebrałem kosztorys na inwestycje obejmującą w skrócie:1.rozebranie dachu płaskiego2.rozebranie kominów i postawienie nowych3. wykonanie nadbudowy z poddaszem użytkowym nad istniejącym piętrem4. dach(więźba, folia,ocieplenie)dwuspadowy z 4 oknami dachowymi i 1 lukarną,kryty dachówką5. zadaszenie werandy6. postawienie kilku ( 9) ścianek działowych z płyt g-k7. montaz sufitów podwieszanych8.montaz rynien, rur spustowych na całościi najważniejsze: wykonanie konstrukcji stalowo- drewnianej mającej wzmocnić strop nad istniejącym piętrem.acha - jako podłoga w dobudowywanych pomieszczeniach ułożenie płyt OSBTo tak w wielkim skrócie. A teraz cena robocizny....... 58000 + 7% VATZ inwestycją chcę ruszyć na wiosnę 2005, więc jest troche czasu na szukanie wykonawcy. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris59 16.11.2004 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Tylko nie mówcie, że nie znacie cen. Czy ta inwestycja jest tej ceny warta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.11.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Tylko nie mówcie, że nie znacie cen. Czy ta inwestycja jest tej ceny warta? Twój post jest mało precyzyjny, a oczekujesz odpowiedzi. Cena robocizny, czy robocizny z materiałem? Wielkość budynku? Jeżeli tylko robocizna, to albo wielki budynek, albo cena troszkę z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris59 16.11.2004 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Jeżeli ten post jest małoprecyzyjny to pozostaje mi tylko przepisanie całego kosztorysu. A teraz powaznie. Wszystko w nim jest. Wyraźniejest podana cena ROBOCIZNY i czego dotyczy(patrz pkt.3).Powierzchniadachu to 200mkw, pomieszczeń nowopowstałych ok.140mkw.Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris59 16.11.2004 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 A może ktoś życzliwy ma namiary na dobrą ekipę dowykonania w/w inwestycji.Chodzi o Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.11.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Tak, żeby doprecyzować, napisałeś kosztorys a nie robocizna i nie napisałeś powierzchni, teraz już wiem.Dach + okna + orynnowanie - ok. 4000 PLN + VATRozbiórka + postawienie - nie więcej niż 25000 + VAT.Co do opłytowania - to o ile pamiętam ceny 25-35 PLN/m2.Nie wiem ile ta konstrukcja, ale chyba nie 25000PLN. Jak nie znajdziesz nic koło siebie, to napisz mi na priva, dam namiary na swoich wykonawców, porozmawiasz sobie z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 17.11.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 U mnie zdjęcie stropodachu, położenie więźby dachowej, blachodachówki, rynny, wymurowanie 2 kominów - sama robocizna 14000 PLN.Drugi bez zrywania stropodachu (bo mówi po co ?) i roboty podobnie jak wyżej 15000 PLN z materiałem !!! I co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts