Adrian.Ligiewicz 05.07.2020 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Witam, W telegraficznym skrócie: Jestem informatykiem i biorę się za wokeńczenie domu. Jak się możecie domyślać znam się na tym jak na balecie, a dziesiątki artykułów w internecie i porady Januszy tylko wprowadzają zamieszanie. Mam podłogi ze świerzą wylewką i ogrzewaniem podłogowym w całym domu. Dom jest z rynku pierwotnego więc nie spodziewam się nierówności i niespodzianek. Na podłogę wybrałem panele winylowe. Na 99% będzie to ten panel: https://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/panele-podlogowe-winylowe/panele-winylowe-grenlandia-forte-artens,p469159,l2341.html Oraz ten podkład: https://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/podklady-podlogowe/podklad-podlogowy-silence-pvc-1-5-mm-axton,p480299,l192.html Czy ja do tego muszę jeszcze gruntować podłoże? Pozdrawiam i z góry ślicznie dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.07.2020 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Tak, układanie podłogi wygląda tak, że musisz pozostawić szczelinę dylatacyjną to powoduje, że podłoga przy każdym chodzeniu działa jak duży "miech" ugina się zasysając i wypuszczając pod powierzchnię powietrze. Jeśli będzie tam pył i kurz cały czas będzie wdmuchiwany do pomieszczenia. Grunt ma za zadanie ograniczyć pylenie do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.07.2020 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Dokładnie tak jak pisze CityMatic, gruntuj. Ja wszystkie podłogi, niezależnie co na nich docelowo będzie położone, zagruntowałem.Plus gruntowania jest też taki, że na budowie zdecydowanie mniej się kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts