Summer92 06.07.2020 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Witam, Mam w domu garaż betonowy, do którego później została dobudowana komórka. Łączenie zostało wykonane na kleju, w niektórych miejscach jest tylko powietrze. Jak można się spodziewać w miejscu łączenia cała wierzchnia warstwa popękała. Dziś usunąłem ta warstwę, teraz zastanawiam się nad poprawnym połączeniem aby zredukować możliwość pękania do minimum. Na forum znalazłem informacje żeby zrobić to połączenie w miarę elastyczne.Moim wstępnym pomysłem jest użycie celowników z drutu zbrojeniowego o średnicy 8 mm, wykonałbym otwory w obu ścianach w miarę na wcisk, po czym ceownik złączył by obie ściany. Wydaje mi się takie rozwiązanie proste od umieszczania w poprzek pustaków prętów, obawiam się że jak zacznę wykonywać rowki pod te pręty to będzie więcej strat niż zysków. Mógłbym prosić o opinie kolegów, czy takie rozwiązanie ma prawo funkcjonować? Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts