zukers 06.07.2020 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Witajcie, robię remont i że muszę zrobić porządzek z ogrzewaniem C.O. to pomyślałem o podłogówce, problem mam taki że od góry posadzki do chudziaka który jest dosyć grubo położony na izolacji poziomej mam tylko około 11,5cm. Obecnie jest na chudziaku 5cm styropian i reszta to posadzka i to miałbym do wykorzystania. Budynek niepodpiwniczony budowany pod koniec lat 90. Jak myślicie jest sens pchać się w podłogówkę przy takiej ilości styropianu, nawet gdyby został położony nowy o jakichś dobrych parametrach styropian, czy pójdę z torbami na ogrzewaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.07.2020 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 A czym ocieplisz posadzkę jeśli tam nie będzie ogrzewania podłogowwgo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukers 07.07.2020 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Jeśli nie idę w podłogówke to nie ruszam podłogi, skuwam tylko płytki i daje nowe.Zastanawiam się nad opcja płyty PIR 70mm + 40mm wylewki tylko będę miał problem bo nikt w moich okolicach nie leje anhydrytu a tylko taka wylewka może być tak cienka? Ewentualnie 50mm PIR a 60mm standardowa wylewka z mixokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.07.2020 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Chcę jeszcze zapytać czym będziesz grzał tą wodę w podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukers 07.07.2020 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Piec olejowy Viessmann część grzejniki, część podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.07.2020 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Pytałem bo na tej posadzce powinno być ocieplenie niezależnie czy będzie tam ogrzewanie czy nie.Najlepiej zastosuj FLOOR HEATING 200 λ 31 będzie odpowiednio izolować i nie jest zbyt gruby, a pozwoli to na wylewkę tradycyjną.Nawet jak w przyszłości zmienisz źródło ogrzewania to się sprawdzi. A jak nie uruchomisz ogrzewania to będziesz miał porządnie izolowaną posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts