Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

fotowoltaika

Andrzejek1987

Recommended Posts

60 PLN/miesięcznie wygląda normalnie?

W abonamencie klient zyskuje również serwis naprawczy, gdyby coś przypadkiem się uszkodziło w instalacji.

Ale w Vieśśmanie ceny instalacje są i tak dość znacznie zawyżone 3,32kWp kosztowało 23000 PLN + przez 10 lat haracz w postaci przeglądów serwisowych 60 PLN* 12 *10 = 7200 PLN

Czyli 23000 + 7200 = 30200 PLN / 3,3kW = 9100 PLN/kWp :) średnio 2 -2,5 raza drożej niż u dowolnej konkurencji może nawet Columb prąd robi taniej :)

Ceny podane na naszej stronie w cenniku są cennikami dla instalatorów. Cena wykonania całej instalacji zależy od firmy wykonawczej, która opiera instalacje o nasze produkty.

Mam od nich 3 panele PV takiego chłamu nigdy nie widziałem, ale dostałem je od ubezpieczalni a oni twierdzą że skoro oni ich nie montowali to nie są ich panele. Może nie zapłaciłem tego abonamentu i dlatego tak badziewnie działają. w sierpniu 2 panele podłączone pod mikroinwerter uklepały 64kWh

64 / 0,62kWp = 103kWh/kwp

A panele które leżą na tej samej połaci zrobiły 134kWh/kWp

Już pomału nie mam siły na pańskie komentarze. Nie wiem ile razy można kopiować to samo na podstawie jednej instalacji. Powtórzę po raz kolejny: nie bierzemy odpowiedzialności za coś, czego nie instalujemy, ani żaden nasz autoryzowany partner - nie wiemy nic o instalacji. Radzę "nerwy schować do konserwy", a sam wycofuję się z tego wątku, bo szkoda mi na Pana zdrowia...

Na szczęście każdy inwestor ma prawo dokonywać własnych wyborów, a monopolu nie ma...

Pozdrawiam i do zobaczenia pewnie przy kolejnej jakże wzniosłej fali krytyki z Pana strony...

• Like 1

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aha przepraszam zapomniałem że jak coś ma naklejkę Vieśśman to to nie jest wasze, bo tego nie montowaliście. Ale jak kupuje Forda to mam Forda a nie produkt Fordo pobny bo kupiony od 2 właściciela Ale to nie Ford. Te gówna co ludzie na OLX sprzedają używane z logo Vieśśmana to też nie wasze. Aha OK tego się nie dowiemy!

Tylko płacić za przeglądy, większą kasę za instalację bo jak my to zrobimy to za rok sprawdzimy czy za 450 PLN dobrze zamontowaliśmy :)

Masz rację usuń się z tego tematu bo szkoda merytorycznie odpowiedzieć na pytanie :) Żegnam

W abonamencie klient zyskuje również serwis naprawczy, gdyby coś przypadkiem się uszkodziło w instalacji.

kot mi się zeszczy na inwerter to jest ten "serwis naprawczy" Czy jak sam z siebie inwerter mi się zepsuje to co?? Przypadkiem się zesrał!!! sam z siebie. Vieśśman ma nową definicję gwaracji?

Już macie taką reklamę że nikt przy zdrowych zmysłach nic u was nie kupi ;) - Ze względu na koszty!!!

Aż ma ochotę wysłać maila do kierownictwa Vieśśmana co ich konsultant opowiada o cenach, o umowach i chęci pomocy bo to przecież nie mi odpowiada ale Wam wszystkim. Konsultant nie przejmuj się screeeny porobione :p

Edytowane przez marcinbbb

• 1 month później...
Witam , zamierzam założyć panele fotowoltaiczne z optymalizatorami.Mam oferte paneli Longi z optymalizatorami Tigo ,do tego falownik jednofazowy 3,68 kw SofarSolar. Druga to panele Q-cells z optymalizatorami Solaredge 355 do tego tego falownik jednofazowy Solaredge 3,6k.Cena nie wchodzi w grę. Chcę byc zadowolona z inwestycji.Proszę o sugestie .

Witam , zamierzam założyć panele fotowoltaiczne z optymalizatorami.Mam oferte paneli Longi z optymalizatorami Tigo ,do tego falownik jednofazowy 3,68 kw SofarSolar. Druga to panele Q-cells z optymalizatorami Solaredge 355 do tego tego falownik jednofazowy Solaredge 3,6k.Cena nie wchodzi w grę. Chcę byc zadowolona z inwestycji.Proszę o sugestie .

PO co tem optymalizatory? Jaki jest powód ich wyboru??

• 4 months później...

Ja akurat nie pomogę bo jestem z wlkp, ale myślę ze najlepszy sposób na znalezienie fachowca to popytać ludzi na grupach Twojego miasta na fb, ja tak znalazłam porządną ekipę z polecenia ;) A co do bycia zielonym to miałam to samo ale poczytałam trochę i to wcale nie jest takie skomplikowane jak sie wydaje, dwa wieczory z jakimiś poradnikami i ogarniesz jakie rozwiązania są najlepsze dla Ciebie, polecam /moderowano/.

Od moderatora: całkiem ładny post, jakaś historia nicka, ale za dużo było reklam, by uwierzyć w to polecenie...

Ps. A tak przy okazji: co w temacie: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?344782-Stare-okna-drewniane&p=7620371#post7620371 - dalej wieje? ;)

Edytowane przez finlandia
link reklamowy

Ja akurat nie pomogę bo jestem z wlkp, ale myślę ze najlepszy sposób na znalezienie fachowca to popytać ludzi na grupach Twojego miasta na fb, ja tak znalazłam porządną ekipę z polecenia ;) A co do bycia zielonym to miałam to samo ale poczytałam trochę i to wcale nie jest takie skomplikowane jak sie wydaje, dwa wieczory z jakimiś poradnikami i ogarniesz jakie rozwiązania są najlepsze dla Ciebie, polecam

Spoko już zgłoszone :)