Gandalf_852 09.07.2020 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Dzień dobry. Bardzo proszę o porady dla remontowca-amatora Remontuję sobie balkon w 25-letnim budynku. Jego balustrada składa się z dwóch żelbetowych elementów, które są do siebie spasowane "tak sobie". Między nimi jest podłużna szczelina o niestałej szerokości - od 5 do 10 mm. Wklejam zdjęcia poniżej. Chciałbym tę szczelinę uczynić niewidzialną, ponieważ bardzo mi się nie podoba. Chciałem ją po prostu zaszpachlować, ale naszły mnie wątpliwości, czy to będzie trwałe. Ściany boczne tej szczeliny (balustrady) to metal, co prawda pokryty już farbą fasadową, która tam wniknęła, przy poprzednich malowaniach, ale nie wiem czy na tym będzie się szpachla trzymać. Bardzo proszę o porady jak najlepiej tę szczelinę wypełnić. Elementy balustrady w górnej części są przyspawane do siebie (tam gdzie szczelina wygląda na zaszpachowaną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.09.2020 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Na początek unigrunt a potem zalep tą szczelinę jakimś elastycznym klejem żelowym, np. od Atlasa albo Ceresita. Takie rozwiązanie będzie trwałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 22.09.2020 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Dodałbym aby było w miarę estetycznie, równa szczelina, to wypełnić najpierw mieszanką do renowacji betonu wsadzając jakąś płytę plexi , sklejki etc o grubości tych 5 mm a dopiero tą szczelinę wypełnić jakąś masą elastyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts