Franek86 11.07.2020 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Witam, mam pytanie: z sąsiadami budujemy garaż wielostanowiskowy. Jesteśmy na etapie wyboru bramy garażowej. Mamy problem, bo jeden z sąsiadów chce wjeżdżać do garażu busem o wysokości 223 cm, a otwór do bramy wg projektu będzie miał 230 cm i tu moje pytanie jakie rozwiązanie może zastosować sąsiad jeżeli chodzi o wybór bramy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.07.2020 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Witam, mam pytanie: z sąsiadami budujemy garaż wielostanowiskowy. Jesteśmy na etapie wyboru bramy garażowej. Mamy problem, bo jeden z sąsiadów chce wjeżdżać do garażu busem o wysokości 223 cm, a otwór do bramy wg projektu będzie miał 230 cm i tu moje pytanie jakie rozwiązanie może zastosować sąsiad jeżeli chodzi o wybór bramy...? A jaki rodzaj bram planujecie (segmentowa, skrzydłowa, uchylna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.07.2020 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 ... jakie rozwiązanie może zastosować sąsiad jeżeli chodzi o wybór bramy...? Nie do końca rozumiem o co pytasz. Najpopularniejsze są bramy segmentowe (cena/jakość). Ale mierzenie busem 223cm w bramę 230cm to trochę ryzykowne (nie zawsze i nie każda brama wyjeżdża w pełne światło otworu). Ja swoim busem podobnej wysokości przestałem czepiać antenką dopiero gdy zrobiłem wjazd 250cm. A przyznam, że nowego busa chciałbym o jeden rozmiar wyższego i znowu będę miał problem. W Waszym przypadku brałbym bramę minimum 237,5cm (to wymiar typowy, będzie kosztował nie więcej niż niestandardowe 230cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek86 11.07.2020 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Planujemy wziąć uchylna lub roletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.07.2020 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Planujemy wziąć uchylna lub roletę. Skąd taki rozrzut koncepcji/kosztów...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek86 13.07.2020 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Bo jest 7 inwestorów i różne myśli, ja osobiście jestem za uchylną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.07.2020 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Myślę, że jak przejdziecie to konkretów/wycen, to i koncepcje się wyklarują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts