wwa997 12.07.2020 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Witam, Słuchajcie mam pewien problem, przewaliłem jak to się mówi cały internet ale nie widzę na filmach/zdjęciach/opisach informacji jak zachować się przy ociepleniu ścianki stolcowej. W moim projekcie ona była i została wykonana, oddalona jest około 1m od ścianki kolankowej i mam spory problem jak to ugryźć. Czy jeśli dam izolację między krokwie a później w poprzek to trzeba izolować dodatkowo ściankę stolcową? Czy może pomiędzy stolcową a kolankową dać tylko wełnę pod krowie a później mocniej docieplić tą stolcową? Pomóżcie - tak to mniej wiecej wygląda: Dodam tylko, że w chwili obecnej na stropie pomiędzy ścianką kolankową a stolcową jest 10cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.07.2020 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Nie ma informacji bo wg wszelkich prawideł ocieplenie niewiele różni się od ocieplenia ścianki kolankowej i możesz to zrobić na dwa sposoby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwa997 12.07.2020 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Dzięki za odpowiedź - pytanie dwa;) czy jeśli wybiorę opcję nr 1 tzn ta z lewej to czy ta pusta przestrzeń która powstanie może zostać bez żadnej wentylacji itp?Jeszcze jedna rzecz - czy tą drewnianą ściankę można obłożyć płytami gk czy trzeba robić stelaż - góra/dół profile uw i w środku cd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 28.07.2020 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Tak pusta przestrzeń moze pozostać bez wentylacji . Powiedz jeszcze co znajduje sie na krokwiach deskowanie czy membrana wysokoparoprzepuszczalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts