barthus 16.11.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 witam, mam w wynajetym mieszkaniu troche mrowek. Sa tylko w kuchni i lazience. Nie jest ich duzo, ale i tak mnie denerwuja. Jak moge sie ich pozbyc?? Staram sie nie zostawiac jedzenia na wierzchu, ale przeciez nie bede trzymal chleba w lodowce:)) Trzymam pieczywo w worku w miare szczelnie zawinietym, ale ostatnio cholery jedne weszly mi do chleba i mnie znerwily bardzo... pozdrawiamb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.11.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 bardzo skuteczna jest płytka GLOBOL na mrówki - w sklepach chemicznych i marketach, nic innego u nas (w akademiku) nie skutkowało.Musisz pilnować żebvy nie zostawiać chleba na wierzchu ani w pojemniku, najlepiej chowaj wszystko w lodówce.Przykrywaj kosz na śmieci. Po 1-2 dniach powinny sie wynieść, ale płytkę lepiej profilaktycznie zawsze trzymać (najlepiej np. na szafce kuchennej - na górze, żeby nie przeszadzała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 16.11.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 potwierdzam post BK, u mnie tez ta plytka zaskutkowala. 2 razy ja wystawilam, i od kilku lat mam spokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Padre 16.11.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 My tez mielismy problemy z mrowkami, do czasu wykorzystania starego sprawdzonego sposobu: ugotuj jajko na twardo, pokrusz zoltko. Dodaj do niego Borax (mozna kupic w aptece, kosztuje ok. 2 zl.). Rozloz w miejscach, gdzie jest mrowek najwiecej. Pomaga. A dziala to tak: mrowki nosza "zatrute" jedzonko, krolowej, ktora po Boraxie staje sie bezplodna i nie bedzie miec juz wiecej mlodziutkich mroweczek hihihi , a stare wymra i koniec problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 16.11.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Udało się blokowe mrówki zlikwidować Boraksem. Ale to dawne czasy gdy jedyny dostępny był Prusakolep. Chyba teraz jest więcej lepszych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.11.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 CYNAMON! Zwykły, swojski cynamon. Wysypać w miejscach uczęszczania mróweczek. Metodę tę sprawdziłam na swoich osobistych mrówkach! Spakowały walizy i wyniosly się. Gdzie? Nie wnikam, może do sąsiada! A ja mam czyste sumienie, że nie pozbawiłam stworzątek bożych życia! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.11.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 KUP MRÓWKOJADA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 25.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 KUP MRÓWKOJADA! Tylko gdzie ? Co lub kto jest aturalnym wrogiem mrówek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts