Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Etap wykończeniowy - ile czasu potrzeba

Recommended Posts

Pytanie do osób, które już to przerabiały - ile czasu (dni / tygodni) trzeba liczyć na poniższe etapy doprowadzenia domu do stanu deweloperskiego.

Obecnie mam zrobione SSZ z elektryką i tynkami, do etapu deweloperskiego brakuje mi

1/ instalacje wod-kan + izolacje parteru + rozprowadzenie ogrzewania podłogowego

2/ posadzki (anhydryt) parter + piętro

3/ ocieplenie dachu

4/ wykonanie sufitu poddasza użytkowego/podłogi stryszku

5/ prace wykończeniowe: montaż rozdzielnicy + wykończenie rekuperacji + montaż PC

6/ wykonanie elewacji (to można na szczęście robić, od pewnego momentu, niezależnie od wykończenia wewnętrznego)

Pytanie do osób, które już to przerabiały - ile czasu (dni / tygodni) trzeba liczyć na poniższe etapy doprowadzenia domu do stanu deweloperskiego.

Obecnie mam zrobione SSZ z elektryką i tynkami, do etapu deweloperskiego brakuje mi

1/ instalacje wod-kan + izolacje parteru + rozprowadzenie ogrzewania podłogowego

2/ posadzki (anhydryt) parter + piętro

3/ ocieplenie dachu

4/ wykonanie sufitu poddasza użytkowego/podłogi stryszku

5/ prace wykończeniowe: montaż rozdzielnicy + wykończenie rekuperacji + montaż PC

6/ wykonanie elewacji (to można na szczęście robić, od pewnego momentu, niezależnie od wykończenia wewnętrznego)

Za mało danych tylko co chcesz zrobić.

Jak wszystko ogarniesz to w dwa miesiące jesteś w stanie.

Raczej liczyłbym na pół roku.

Jeśli wszystko pójdzie dobrze to do końca sierpnia powinny być już zrobione pkt 1 i 2. Punkt 3 - ocieplenie dachu (prawdopodobnie pianka) pod koniec września. Punkt 4 sobie póki co odpuszczam. Największy problem mam z ostatnim punktem czyli wykonaniem elewacji - mało jest firm z prawdziwego zdarzenia, które miałyby termin w ciągu najbliższych dwóch miesięcy.