Jeremies 14.07.2020 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Pytanie do osób, które już to przerabiały - ile czasu (dni / tygodni) trzeba liczyć na poniższe etapy doprowadzenia domu do stanu deweloperskiego.Obecnie mam zrobione SSZ z elektryką i tynkami, do etapu deweloperskiego brakuje mi1/ instalacje wod-kan + izolacje parteru + rozprowadzenie ogrzewania podłogowego2/ posadzki (anhydryt) parter + piętro3/ ocieplenie dachu 4/ wykonanie sufitu poddasza użytkowego/podłogi stryszku5/ prace wykończeniowe: montaż rozdzielnicy + wykończenie rekuperacji + montaż PC6/ wykonanie elewacji (to można na szczęście robić, od pewnego momentu, niezależnie od wykończenia wewnętrznego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.07.2020 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Nie napisałeś na jakim metrażu - bo to jest ważne.3 ekipy wg zakresu prac w 8-10 tygodni. Wszystko zależy również od organizacji i punktualności wykonawców - ale w dobrze dogranym czasie powinieneś się zmieścić bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekK.29 20.07.2020 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Myślę że może to trwać nawet do pół roku. To też zależy oczywiście od powierzchni i od ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 20.07.2020 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Pytanie do osób, które już to przerabiały - ile czasu (dni / tygodni) trzeba liczyć na poniższe etapy doprowadzenia domu do stanu deweloperskiego. Obecnie mam zrobione SSZ z elektryką i tynkami, do etapu deweloperskiego brakuje mi 1/ instalacje wod-kan + izolacje parteru + rozprowadzenie ogrzewania podłogowego 2/ posadzki (anhydryt) parter + piętro 3/ ocieplenie dachu 4/ wykonanie sufitu poddasza użytkowego/podłogi stryszku 5/ prace wykończeniowe: montaż rozdzielnicy + wykończenie rekuperacji + montaż PC 6/ wykonanie elewacji (to można na szczęście robić, od pewnego momentu, niezależnie od wykończenia wewnętrznego) Za mało danych tylko co chcesz zrobić. Jak wszystko ogarniesz to w dwa miesiące jesteś w stanie. Raczej liczyłbym na pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 21.07.2020 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Jeśli wszystko pójdzie dobrze to do końca sierpnia powinny być już zrobione pkt 1 i 2. Punkt 3 - ocieplenie dachu (prawdopodobnie pianka) pod koniec września. Punkt 4 sobie póki co odpuszczam. Największy problem mam z ostatnim punktem czyli wykonaniem elewacji - mało jest firm z prawdziwego zdarzenia, które miałyby termin w ciągu najbliższych dwóch miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts