mariola1974 16.11.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 mam pytanie czy musze miec odbior domu zeby sie zameldowac poniewaz slyszalam ze teraz jest nie potrzebny , gmina nie chce mnie zameldowac jestem w kropce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zark 02.12.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 My zameldowaliśmy się przed miesiącem, a dom nie jest jeszcze oddany, ale też nie mieszkamy w nim jeszcze. Zależy to od gminy, bo najpierw musisz uzyskać zaświadczenie o nadaniu numeru Twojej posesji i z tym zaświadczeniem, jeśli nie ma innych przeciwwskazań, będziesz się mogła zameldować. Może nie ma w gminie planu zagospodarowania przestrz., może przy Twojej ulicy będą mogły powstać inne domy i nie ma w planie zaprojektowanych dla nich numerów?..... nie wiem, co może być tego przyczyną... a może po prostu - co kraj(czyt. gmina), to obyczaj. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 02.12.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 No właśnie, mnie też interesuje odpowiedź na to pytanie, więc wyciągam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 02.12.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 juz raz o ty pisałamale mogę się powtózryć z mojego doświadzcenia wiem, że w nietóych gminach odbiór potrzebny w innych nie mnie np. udało sie zasmeldować w domu BEZ instaacji i wszystko gra tzreba zaptać w konkretnym urzędzie , tzn . twoim zawsze musi być nadany ostateczny ( nie tymczasowy) nr domu jeżeli nie masz odbioru to musisz udowodnić, że jest budynek ja dałam zaswiadczenie, z uyrzedu kt. nadaje nr , że działka zabudowana w razie potzreby moge temat rozwinąćco do nadawania nr domu i tego jak sprawa wygl. z pkt wodzenia prawnego - tzn. że konieczne jest pewnego rodzaju obejście prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS 19.01.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 czy musze miec odbior domu zeby sie zameldowac Z prawnego punktu widzenia to gmina nie powinna Ciebie zameldować.Ale co kraj (czyt. gmina) … .Znam przypadki meldowania przez gminy w szczerym polu. Informuję, że za nielegalne użytkowanie budynku mieszkalnego jednorodzinnego kara od 1 stycznia 2005r. wynosi 10 000 zł., które można otrzymać od PINB. Można zgłosić zakończenie część domu do użytkowania (do Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego) i z pozwoleniem na użytkowanie zgłosić się do meldunków. W sprawie zgłoszenia częściowego budynku więcej informacji w Twoim PINB. Na pewno przyjdą na kontrolę przed wydaniem decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts