Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzaj ogrzewania, paneli foto. - nowy dom

Recommended Posts

W domu ogrzewanym podłogówką temperatura powietrza nigdy nie osiąga temperatury podłogi.

A znacznie przyjemniejsza jest podłoga "neutralna" o temp 27C, niż zimna, chłodniejsza

pewno z tym że argument blokersów o ciepłej podłodze jako głównym powodzie wyboru tego sposobu ogrzewania jest z dupy. Im lepiej ocieplony dom tym ta podloga jest mniej ciepła.

pewno z tym że argument blokersów o ciepłej podłodze jako głównym powodzie wyboru tego sposobu ogrzewania jest z dupy. Im lepiej ocieplony dom tym ta podloga jest mniej ciepła.

Ale ja nie chciałem "ciepłej" podłogi. Ale jeszcze bardziej nie chacialem "zimnej" podłogi.

Osiągnąłem mój cel i gdybym budował jeszcze jeden dom, na pewno miałby ogrzewanie podłogowe.

A Ty nie pisz bzdetów typu - podłoga o temp 28C oznacza taką samą temperaturę powietrza.

Ale ja nie chciałem "ciepłej" podłogi. Ale jeszcze bardziej nie chacialem "zimnej" podłogi.

Osiągnąłem mój cel i gdybym budował jeszcze jeden dom, na pewno miałby ogrzewanie podłogowe.

A Ty nie pisz bzdetów typu - podłoga o temp 28C oznacza taką samą temperaturę powietrza.

do 25 to nie czuję żeby podłoga była ciepła tak od 28 to juz jesy to uczucie, ale ja mam podłogówkę w łazience wiec tam sie nie przebywa cały czas.

Podłogówka jest fajna jednak narzuca pewne kwestie dot wykończenia podłogi z deskami podłogowymi bywa średnio.