gawel 22.07.2020 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 W domu ogrzewanym podłogówką temperatura powietrza nigdy nie osiąga temperatury podłogi. A znacznie przyjemniejsza jest podłoga "neutralna" o temp 27C, niż zimna, chłodniejsza pewno z tym że argument blokersów o ciepłej podłodze jako głównym powodzie wyboru tego sposobu ogrzewania jest z dupy. Im lepiej ocieplony dom tym ta podloga jest mniej ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.07.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 pewno z tym że argument blokersów o ciepłej podłodze jako głównym powodzie wyboru tego sposobu ogrzewania jest z dupy. Im lepiej ocieplony dom tym ta podloga jest mniej ciepła. Ale ja nie chciałem "ciepłej" podłogi. Ale jeszcze bardziej nie chacialem "zimnej" podłogi. Osiągnąłem mój cel i gdybym budował jeszcze jeden dom, na pewno miałby ogrzewanie podłogowe. A Ty nie pisz bzdetów typu - podłoga o temp 28C oznacza taką samą temperaturę powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.07.2020 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Ale ja nie chciałem "ciepłej" podłogi. Ale jeszcze bardziej nie chacialem "zimnej" podłogi. Osiągnąłem mój cel i gdybym budował jeszcze jeden dom, na pewno miałby ogrzewanie podłogowe. A Ty nie pisz bzdetów typu - podłoga o temp 28C oznacza taką samą temperaturę powietrza. do 25 to nie czuję żeby podłoga była ciepła tak od 28 to juz jesy to uczucie, ale ja mam podłogówkę w łazience wiec tam sie nie przebywa cały czas. Podłogówka jest fajna jednak narzuca pewne kwestie dot wykończenia podłogi z deskami podłogowymi bywa średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts