marzar2 15.07.2020 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 planuje wykończyć kominy na dachu płaskim. W jaki sposób zrobić to dobrze? w załączniku mój plan: 1. na klej przykleję XPS 2cm, później wtopie w klej siatkę i na koniec tynk ten sam który pójdzie na elewacje. 2. na betonowy daszek chce dać blachę, w jaki sposób ją mogę przymocować ? chciałbym uniknąć wiercenia w betonie aby nie pękł. 3. xps przykleję z 5cm na wywiniętą membranę, czy będzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 15.07.2020 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 planuje wykończyć kominy na dachu płaskim. W jaki sposób zrobić to dobrze? w załączniku mój plan: 1. na klej przykleję XPS 2cm, później wtopie w klej siatkę i na koniec tynk ten sam który pójdzie na elewacje. 2. na betonowy daszek chce dać blachę, w jaki sposób ją mogę przymocować ? chciałbym uniknąć wiercenia w betonie aby nie pękł. 3. xps przykleję z 5cm na wywiniętą membranę, czy będzie ok ? [ATTACH=CONFIG]446149[/ATTACH] Ja u siebie to olałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 16.07.2020 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 dzięki donvitobandito, ale ja nie chce tego olewać tylko zabezpieczyć przed warunkami atomsferycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 16.07.2020 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) To nie tak. Strona forum się zawiesiła i ucięło mi wiadomość. Chodziło mi, że olałem te ocieplenia i obudowałem komin i do tego izolacja. Jest ok, nic nie cieknie itd. Zdjęcie zamieszczam poniżej: Edytowane 16 Lipca 2020 przez donvitobandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 19.07.2020 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Ja mam pustak wentylacyjny obłożony xps, obity mdf i na to blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 19.07.2020 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.07.2020 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Niestety trafiają się dekarze, którzy w ten sposób obrabiają kominy spalinowe i dymowe. Nie wiem co jest powodem zidiocenia tych wykonawców? Nadmiar informacji? Dostęp do nowych, różnorodnych materiałów?! Wpis na blogu wymaga poszerzenia o fotorelacje z nowych "odkryć". Przoduje Warszawa i okolice...http://blog.kominki-batura.pl/nowa-moda/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 28.07.2020 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Ja bym proponował wełnę FRONTROCK L w grubosci 5cm tym bardziej jeżeli jest to komin spalinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 28.07.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Ja bym proponował wełnę FRONTROCK L w grubosci 5cm tym bardziej jeżeli jest to komin spalinowy. Ale powiedz po co w ogóle to ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.07.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Ale powiedz po co w ogóle to ocieplać?Bardzo trafne pytanie! Tylko po to by stracić kontrolę nad kominem. Tynk działa jak czujnik. Każde zarysowanie, pęknięcie, to dla kominiarza informacją że coś jest nie w porządku. Wełna lub inne "obłożenie", skutecznie ukrywa wszystkie sygnały "wysyłane" przez urządzenie ogniowe. Czasem na reakcję jest już za późno....Podobnie wewnątrz budynku. Komin oklejony wełną skutecznie ukrywa ewentualne kolejne pożary sadzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts