jacobss 15.07.2020 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Witam zabrałem się za układanie płyt GK na ścianie w lazience . Niestety z mojej głupoty przykladalem poziomnicę o długości 1.5m głupio się przyznać ale ściany teraz nie są w pionie . Myślę co teraz zrobić w tym kierunku aby je wypionowac ponieważ jak się później dowiedziałem plytki będą docinanie z klina. Obiecałem sobie że zawsze będę brać fachowców. Niestety chciałem przyoszczedzic i wyszło jak wyszło... da się jakoś z tego wyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.07.2020 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Tak, trzeba to usunąć i ułożyć prosto. Łazienka zapewne nie jest duża, płyta niedroga, więc koszty nieznaczne w porównaniu do całości inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 15.07.2020 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 W takim razie czy dopuszczalne jest nałożenie plyty na płytę? ... Czy nie będzie to zbyt duże obciążenie dla scian/stropu ( stare budownictwo ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.07.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 A czy nie uważasz, że to bardzo zmniejszy pomieszczenie?Nie rozumiem dlaczego nie chcesz tego zerwać - odzyskasz dużą cześć płyty i przykleisz ją ponownie prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 23.07.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Szanowny Panie,Jakie są wymiary łazienki? Jeżeli nie jest ona duża, a ściany faktycznie mocno nie trzymają pionu, to najlepszym rozwiązaniem będzie usunięcie płyt oraz ich ponowne przyklejenie. Można nakleić płytę na płytę stosując chociażby klej gipsowy Śnieżka Acryl-Putz® KG31. Wszystko zależy więc od rozmiarów pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts