miqo 16.07.2020 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Dzień dobry, piszę ponieważ szukam ekspertyzy na temat jakości wykonania hydroizolacji fundamentów przez firmę budowlaną. Pojechałem wczoraj na budowę w czasie gdy nikogo już tam nie było. Zadziwiły mnie dziwne ubytki w hydroizolacji od strony wewnętrznej, dlatego też postanowiłem wziąć szpadel i zobaczyć jak wygląda powłoka. Po odkopaniu w pierwszym losowym miejscu, które miało być zalane betonem, zobaczyłem sporego rozmiaru ubytek. Zacząłem więc kopać dalej i pojawiły się nawet ubytki o szerokości około 80cm. Przesyłam zdjęcia: W linku przesyłam więcej zdjęć w wysokiej rozdzielczości i wideo https://drive.google.com/drive/folders/1D8-EIlfV495Cofovz1ZljO-oD_vo4rdM?usp=sharing Proszę dajcie znać czy izolacja wymaga poprawy czy tylko mi się wydaje, że jest ona źle wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqo 17.07.2020 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Sam sobie odpowiem tak żeby na przyszłość było wiadomo.Opinia projektanta domu po zapoznaniu się ze zdjęciami: hydroizolacja jest źle wykonana i powinna zostać poprawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 18.07.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Dysperbit to nie jest hydroizolacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 19.07.2020 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Dysperbit to nie jest hydroizolacja... Ale pełni pewną role ochroną i jeśli został użyty to powinien być prawidłowo połozony. Fakt że kiedyś bardzo często widać było fundament malowany nim tylko od zewnątrz, to jednak gdzie by nie był malowany to powinno to być zrobione porządnie i bez ubytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 19.07.2020 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Zwyczajnie koparką nanosili i plantowali piach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 19.07.2020 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 To czarne mazidło ma funkcję głównie jako lekka izolacja wilgociowa. Jak masz dobry grunt typu piasek i sucho to nie ma sensu mazać tych niedoróbek.Samo mazanie betonu jakąś izolacją, wg wielu, sensu nie ma, bo beton wody nie ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts