Tokirium 16.07.2020 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Wczoraj wymieniliśmy stare drewniane okna na pcv Oknoplastu, mieszkanie w bloku, bez wymiany parapetow. Okna zostały tylko zamocowane i uszczelnione pianka, wykończenie musimy sami zrobić.Czym najlepiej uszczelnić szczelinę między parapetem zewnętrznym a ramą okna? Wcześniej parapet był zagięty i zachodził na ramę, ale przy montażu go ucięli. Teoretycznie chyba powinien zachodzić pod okno i spółdzielnia też tak zalecała, ale widzę że wszędzie tak robią, na korytarzu i w pracy jest tak samo, a szczelina uszczelniona jakimś silikonem. Tylko na korytarzu już stracił właściwości i jest szpara. Niestety wczoraj burza była i trochę deszczu napadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.07.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Pokaż foto, może będzie łatwiej coś w to miejsce wymyślić. Sprawa druga: ja bym poczuwał się do reklamacji. Myślę że sprzedawcom Oknoplastu wypada robić to lepiej niż średniorynkowy standard. Wiem też, że to pobożne życzenie, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tokirium 16.07.2020 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Szpara przy parapecie: Przy montażu okazało się, że okno jest trochę za szerokie, więc przycięli trochę płyty paździerzowe. Od zewnątrz po bokach jest dość głęboka szpara. Czy wystarczy wypełnić ją pianką i zatynkować? Od wewnątrz przy desce trochę krzywo jest, ale przy tej technologii PRL to chyba i tak nie ma co oczekiwać cudów, a generalny remont na razie odpada. Jak to teraz najlepiej wykończyć? W tym miejscu to w ogóle pianki chyba za mało dali, bo jest szpara i wieje przez nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.07.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Oni to już skończyli ? Nawet jeśli umawialiście się bez obróbek, to dla mnie ta robota jest... poniżej standardu tanich firm. Niedopianowane, parapet też powinien znaleźć się pod oknem. Przy elewacji widać brak piany, od środka też. Jak wieje i woda zacieka, to jest to ewidentnie do reklamacji. Rozumiem że jest ci głupio i nie wiesz jak podejść do sprawy. Wyślij te foty do Oknoplastu, zapytaj czy tak ma być. Ew. do działu marketingu wyślij link do tego tematu - oni starają się tu udzielać, to może zabiorą głos w realnej sprawie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tokirium 19.07.2020 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Ale czy to są jakieś poważne błędy, które znacznie pogarszają szczelność? Piankę mogę ewentualnie sam uzupełnić, szpary przy parapecie uszczelnić silikonem. Nie było mnie przy montażu, z resztą nawet nie dało się patrzeć monterom na ręce. Być może błędy powstały już na etapie pomiaru, bo pomiarowy wydawał się jakiś nieogarnięty. Sprawę mogło też komplikować pozostawienie starych parapetów, przez co trudno było dopasować nowe okna idealnie. Ale rodzina nie chce za bardzo denerwować się wojowaniem z firmą i kolejną wymianą.Zastanawiam się jeszcze, czy przed zatynkowaniem można nakleić folie do montażu ciepłego, czy to nie ma już sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts