JA_Kazik 16.07.2020 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Cześć, pomalowałem sobie dwa pokoje i poszło gładko. Przy trzecim i przedpokoju jednak pojawił się denerwujący problem. W wielu miejscach robią się bąbelki, które potem pękają, przez co odchodzi farba. Całymi płatami, razem z ruchem wałka. Jak dam masę szpachlową na taką dziurę i przejadę farbą, to pojawiają się bąbelki w innych miejscach. Też na suficie. Farba ta sama, wałek ten sam, malarz ten sam, a tu taki zonk. Poprzednie malowanie robiła ekipa i chciałem tylko odświeżyć, a jest gorzej niż było. . Dlaczego tak się dzieje i co z tym robić (poza zakryciem fototapetą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 20.07.2020 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Jaka farba? Lateks ? Zagruntowane przed malowaniem ?Przyczyn może być wiele. Jeżeli powierzchnia ściany była czysta i zagruntowana, to problemem może być użyta wcześniej farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 23.07.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Szanowny Panie,Jakie materiały zostały wykorzystane do malowania? Przyczyn zaistniałej sytuacji może być wiele, począwszy od źle przygotowanego podłoża (brak odpylenia i gruntowania), poprzez zastosowanie przy wcześniejszym malowaniu niskiej jakości farby, a skończywszy na zbyt dużej wilgotności ściany. Niestety prawdopodobnie nałożenie samej gładzi, bez usunięcia powłoki malarskiej nie przyniesie odpowiedniego efektu – pęcherze mogą pojawiać się w innych miejscach. Rekomendowałbym usunięcie powłoki malarskiej, oczyszczenie i zagruntowanie podłoża gruntem głęboko penetrującym Śnieżka Acryl-Putz® GU41 oraz ponowne nałożenie gładzi polimerowej Śnieżka Acryl-Putz® RV13 Renova. Warto również zadbać o odpowiednią wentylację pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.07.2020 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Taka sytuacja zazwyczaj pojawia się przy zbyt dużej wilgotności ściany, na którą farba została zaaplikowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2020 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Taka sytuacja zazwyczaj pojawia się przy zbyt dużej wilgotności ściany, na którą farba została zaaplikowana. To już napisał Pan Śnieżka ale są jeszcze takie sytuacje jak już pytek dokonał malowania i wyszły mu bąble i farba złazi płatami nic nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamer85 12.08.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Polecam dobrze zagruntować ściany. Miałem to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domindo 14.08.2020 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Nie odpowiednie gruntowanie może być przyczyną, miałem tak i to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts