b.talarski 16.07.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Witam szanowne grono, Czy ktoś może mi powiedzieć jaka powinna być otulina betonu w ławie? Bo "majster" mówi że 5 cm jest na ławe i strop wystarczające. O ile się mogę zgodzić z ławą tak na strop według normy powinny mi wyjść około 2/3 cm na strop? Norme znalazłem tutaj ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem https://intako.pl/Dobieranie-otuliny-zbrojenia-na-etapie-projektowania-blog-pol-1591274071.html, proszę o odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.07.2020 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Dla lawy w gruncie bez chudziaka od spodu 70 mm , dla lawy na chudym 50mm . Dla stropu powinna być otulina podana w projekcie z reguły to okolice 30 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts