libra100 16.07.2020 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 mam profile led wpuszczone w ścianę na klatce schodowej, zostały przykręcone do silki a następnie otynkowane. Wykończenie tynku jest jakie jest (zdjęcia), i chciałabym wyrównać krawędzie przy profilach. Jesteśmy laikami remontowymi, ale coś tam dłubiemy i czasem nawet nam wyjdzie, natomiast w tym wypadku nie wiemy jak się do tego zabrać. Myślałam by nakleić listwę narożnikową po obu stronach profilu, a następnie zaszpachlować gipsem szpachlowym, a może wystarczy tylko zakleić profil taśmą malarską, zaszpachlować i zerwać taśmę, póki masa będzie jeszcze mokra? Będę wdzięczna za wszelkie porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 17.07.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Profil nie jest za glebiko wklejony? Wg mnie powinien byc na rowno ze sciana (tak u sibie robilem) i wtedy zaklejasz odpryski na rowno (goldband, rotband lub jakis gips szpachlowy) i na to gladz zaciagajac po krawedzi profila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 20.07.2020 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Profil nie jest za glebiko wklejony? Wg mnie powinien byc na rowno ze sciana (tak u sibie robilem) i wtedy zaklejasz odpryski na rowno (goldband, rotband lub jakis gips szpachlowy) i na to gladz zaciagajac po krawedzi profila. Najpierw montowaliśmy profil, potem ściana była tynkowana, może faktycznie jest za głęboko. Możemy go jeszcze odkręcić myślę, i podłożyć jakieś dystanse. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts