kamil_k 21.08.2002 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 niestety czeka mnie wydatek. wstawic nalezy jw. okna schody i drzwi. jakie sa Panstwa opinie o dostawcach, materialach. kazdza odpowiedz jest wazna, jestem zupelnie swiezy w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek r 21.08.2002 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Ja osobicie mogę się wypowiedzieć tylko na temat okien, gdyż z racji mojej pracy na tych znam sie najlepiej. bardzo istotnym elementem są Pańskie upodobania , tj. aluminium, drewno czy PVC. Do domku prywatnego nie polecam zdecydowanie aluminium, gdyż jest zimne, a w wersji ciepłej bardzo dużo kosztuje. do wyboru pozostaje drewno i PVC. biorąc pod uwage drewno należy zwrócić szczególną uwagę na to co oferuje producent. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że nie wszyscy są rzetelni. Dobre okno drewniane , z którego można być zadowolonym to okno bardzo drogie i koniecznie musi być wykonane z drewna "egzotycznego". Ta egzotyka drewna polega na tym aby wybrać gatunek, który przez cały okres swojego wzrostu ma jednakowe warunki klimatyczne. Nie nadają się do tego nasze krajowe gatunki drzew, gdyż ich wzrost nastpuje w zmiennych warunkach (zima, lato , jesień , częste zmiany wilgotności powietrza). Mankament polega na tym , że cena takich jest odstraszająca. w tym momencie pozostaje PVC i tutaj nie nalezy wierzyć w różnego rodzaju plotki o szkodliwości tychze materiałow. Za przystępną cenę możemy kupić bardzo dobre okna, tylko trzeba przeprowadzić selekcję producentów tak aby spełnili wszystkie nasze życzenia i dostarczyli wyrób pełnowartościowy, który będzie sł€żył dugie lata. na pewno nie należy dać się nabeać na tanie okna PVC, gdyż takie numery po czasie okażą się dużą pomyłką. nie narzucam Panu żadnego producenta ani systemu, lecz mogę pomóc w ocenie sytuacji. proszę o kontaktb prywatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts