alarec 17.07.2020 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Witam, Jestem przed wyborem ukośnicy. W sumie byłem napalony na evolution, bo trafiłem na dobrą cenę - ale zgarneli mi z przed nosa, więc zacząłem też czytać o innych. Może najpierw zaczne od wymagań:- prace dom / ogród - hobbistycznie- używana będzie sporadycznie do drobnych prac (narazie w planach drewutnie, mały domek narzędziowy jakieś doniczki, itp)- nie będzie stała na stole, ale bedzie chowana w garażu, dlatego w zupełności powinna starczyć tarcza 200-255mm. Ogólnie jak będzie głębokość cięcia powyżej 50mm przy 90* to będzie ok. (nie robi mi problemu cięcie na 2x)- Jak raz ją wyreguluje to chciałbym przez jakiś czas być zadowolony z kątów cięcia (dla mnie najgorsze jest to że jak zaplanuje jakaś konstrukcje i gdzieś uciekną kąty przy cięciu to całość się wtedy już sypie )- a budżet max. 600z Wybrałem kilka konkretnych modeli na dzień dzisiejszy i teraz prośba do was o opinie, który z nich by był powiedzmy "najlepszy":1. Evolution 210 SMS2. Holzstar KGZ 210 E3. Zipper ZI-KGS216-310 (z tego co się dowiedziałem to ta sama fabryka co powyższa, tak jak HOLZMANN)4. Einhell TC-MS 2131 (chociaż tutaj opinie mocno podzielone)5. SCHEPPACH HM216 czy ktoś miał styczność z którąś nich, albo czy bardziej doświadczeni użytkownicy ukośnic mogli by rzucić okiem na te modele i powiedzieć który z nich byłby "dobry" pod względem np. konstrukcji/ramy dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafas85 17.07.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Jakis czas temu kupilem ta pile w Castoramie https://www.castorama.pl/ukosnica-z-posuwem-210mm-mac-id-1115864.html . Rowniez bedzie uzywana do prac hobbystycznych. Narazie kilka razy na niej pracowalem i jestem zadowolony, ciecie gladkie i proste. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.07.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Może najpierw zaczne od wymagań: - ...... w zupełności powinna starczyć tarcza 200-255mm. I tego się trzymaj - uwierz, że tarcza 255 to dobre rozwiązanie, a żadna z Twoich przedstawionych pił takiej tarczy nie ma. Dlaczego więc nie szukasz większych ? - te 4 cm to dużo szczególnie dla Ciebie gdy będziesz ją stosował właśnie jako uniwersalnej , a nie tylko do cięcia desek, parkietu czy paneli podłogowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alarec 20.07.2020 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Ok. dzięki za radę - może rzeczywiście te 4cm zrobią różnice.Wszystkie powyższe które podałem posiadają również wersje z 255mm tarczą. A co do samych firm, to ktoś może się wypowiedzieć?Albo jak one się mają w porównaniu do tego z Castoramy co kolega wyżej pisał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
debunk 06.09.2020 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 zamówiłem sobie na allegro w strefie marek ukośnicę AEG PS 254L, jak przyjdzie to przetestuję i podzielę się wrażeniami, mam kilka innych urzadzeń tej marki i się sprawdzają to myślę ze z ukośnicą będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.09.2020 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 zamówiłem sobie na allegro w strefie marek ukośnicę AEG PS 254L, jak przyjdzie to przetestuję i podzielę się wrażeniami, mam kilka innych urzadzeń tej marki i się sprawdzają to myślę ze z ukośnicą będzie podobnie A nie uważasz , że piła do domowych - nie zawodowych przeznaczeń jest zbyt droga i nie ma ekonomicznego uzasadnienia, aby tak drogą piłę kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuberius 11.09.2020 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Ze swojej strony mogę polecić Evolution 255 z Castoramy.Dużo się naczytałem/naporównywałem przed zakupem i po kilku pracach w drewnie, aluminium i stali oceniam ją na 5+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.09.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 I te AEG i ta EVOlution sa do bani, do zwykłych prac domowych najlepsza będzie [h=1]Makita LS1219L[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
debunk 05.10.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Jestem ciekaw czy takie krytyczne komenty piszą osoby, które faktycznie używały ten sprzęt... Jeśli ja trochę przegiąłem z budżetem zaproponowanym, chociaż akurat pisałem o sprzęcie który sam mam, a na pewno są też jakieś tańsze odpowiedniki od AEG, jak widzę nie tylko ja proponuję droższe opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.10.2020 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Jestem ciekaw czy takie krytyczne komenty piszą osoby, które faktycznie używały ten sprzęt... Jeśli ja trochę przegiąłem z budżetem zaproponowanym, chociaż akurat pisałem o sprzęcie który sam mam, a na pewno są też jakieś tańsze odpowiedniki od AEG, jak widzę nie tylko ja proponuję droższe opcje. A nie uważasz, bo widzę, że do mnie pijesz - że zachęcasz do czegoś czego nie widziałeś i nie jesteś w stanie ocenić? W swoim poście napisałeś: zamówiłem sobie na allegro w strefie marek ukośnicę AEG PS 254L, jak przyjdzie to przetestuję i podzielę się wrażeniami, mam kilka innych urządzeń tej marki i się sprawdzają to myślę ze z ukośnicą będzie podobnie Czy nie jest to jednoznaczne? Coś kombinujesz pisząc odpowiedz po miesiącu? czy znowu jesteś "klonem" kolejnego spamera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter1 12.01.2021 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Witam Ja też zastanawiałem się nad AEG i EVOlution ale dokładność ma wiele do życzenia - odłożyłem trochę kasy i kupiłem taką: i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts