Bikores 17.07.2020 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Cześć wszystkim, piszę do Was o poradę, być może ktoś miał podobne zmartwienia.Jestem posiadaczem działki o wymiarach 2020x2550 (szerokość/głębokość), czyli 515 m. Aktualnie projektant tworzy projekt domu. Zdecydowałem się na parterówkę z podwójnym garażem, 4 pokojami, łazienką, kibelkiem, wspólnym salonem i kuchnią, wymiary domu 1220x1550, 105m2 użytkowe + 40m2 garaż i kotłownia. Z przodu działki między granicą i początkiem domu zostawiam 6m na samochód, natomiast z tyłu zostaje mi 4m do płotu. Dodatkowo, ogród zwiększam podcieniem w rogu o wymiarach 3x3, zatem od początku podcienia do granicy działki mamy 7m. Podcień zadaszony planuję zagospodarować na taras. No i w tym momencie pojawia się moja rozterka - 4m ogrodu, jak posadzimy tuje to zostanie 3m, ledwo tam jakiś basen wcisnę. Pytanie do posiadaczy domów, czy ktoś z Was ma podobne wymiary ogrodu za domem i mógłby się wypowiedzieć na temat funkcjonalności ? Dodam, ze do tej pory mieszkałem w domu z ogrodem 20x20m, stąd moje zmartwienie. Z góry dziękuje za odpowiedzi, w załączniku zarys. https://zapodaj.net/b550b78db8fec.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 17.07.2020 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 To pytanie czemu się decydujesz na parterówkę mając tak małą działkę? Rozumiem jakie są plusy, ale ja bym parterówki na działce mniejszej niż 10ar nie stawiał. Będziesz się czuł jak w mieszkaniu w bloku z malutkim ogrodem doklejonym do mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 17.07.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Albo jeśli chcesz parterówkę a warunki gruntowe pozwalają to zrób podpiwniczenie i tam wpakuj garaż, kotłownię i pomieszczenia gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikores 20.07.2020 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Dziękuje za odpowiedzi, zdecydowałem, że będę robił poddasze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 20.07.2020 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Pamiętaj tylko o minusach użytkowania poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doOh 20.07.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Dom piętrowy z garażem w bryle ale nie "obok" głównego budynku albo w piwnicy jak wyzej napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts