anzelm 17.07.2020 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Witam.Mam problem z dostającą się wodą gruntową do studzienki wodomierzowej.Prawdopodobnie firma która wykonywała mi przyłącze wodne z jednej strony źle umieściła uszczelkę rury w studni i w przypadku większych opadów deszczuwody gruntowe przy rurze wlewają się do studni wodomierzowej. Co jakiś czas muszę wybierać wiadrami wodę gdyż jej poziom potrafi zakryć wodomierz. Stosowałem wiele środków aby uszczelnić wejście rury wodnej do studzienki ale niestety woda gruntowa wszystko wypychała swoim małym ciśnieniem.Do czasu aż czegoś nie wymyśle muszę zorganizować sobie pompę.Czy ktoś z Państwa ma doświadczenie jaka pompa może być odpowiednia?Studzienka wodomierzowa jest zlokalizowana na parkingu przed domem wiec na stałe nie zamontuje tam pompy zanurzeniowej.Z kolei czy zwykła pompa się nie zatrze gdy dostanie brudniejsza wodę?Proszę o poradę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.07.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) Tylko pompa do wody brudnej, z pływakiem, najtańsze dobre ok 250zł, takie lepsze ok 500.Sam osobiście mam karcher - a i sprawdza się już 10...11 lat.Sp3 dirt Edytowane 17 Lipca 2020 przez CityMatic Uzupełnienie opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts