Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie gęby... swoich zwierzaków!

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no faktycznie wymasakrowaliście się wzajemnie :o a nie probowaliście podawać jej pastę albo tabletki na robale w jakimś smakołyku?

Hahaha, a jakże!

Amfi, to jest taka cwana gapa... Nie weźmie smakołyku.

Kiedys dawalismy tabletki nie paste, ale im jest starsza tym trudniej ja spacyfikować. Podawania tabletki nie ma co zaczynać jesli nie mam dwu zapsowych :evil:

Wrzucam do gardła, zamykam pyszczek, masuje gardziołek, po 5 minutach puszczam, oglądam czy połknęła - no nic nie ma w ryjku już. A ta siedzi naburmuszona kolejne 5 minut po czym... wypluwa wymemłaną tabletkę.

Poprzednio z pasta ładnie poszło, a teraz sie zaparła!

Z psami nie ma żadego problemu - no czasem przypadkiem wypadnie tabletka z kawałka kiełbasy przy gryzieniu (one nawet nie zauważą) i trezba jeszcze raz "zapakować" w smakołyk. Ale z kotami nie tak łatwo, podejrzliwe cholery.

Dla kotkow sa preparaty na kark do odrobaczania z tego co czytalam.

Tak, też o nich słyszałam. A że poprzednio z pasta nie było takiego problemu, więc kupiłam pastę.

Nawet sie zastanawiałam nad tym preparatem, ale jakos nie mam zaufania co do dawkowania - czy na pewno nie za duzo albo nie za mało się wchłonie (np. nie dostanie sie do skóry tylko rozmaże mi sie część po sierści), albo czy kot tego nie wyliże. Musze poczytać dokładniej o co kaman.

Nastepnym razem sie chyba jednak zdecyduję na te kropelki.

To sie chyba podaje podobnie jak psie preparaty spot-on przeciwkleszczowe.

Dla kotkow sa preparaty na kark do odrobaczania z tego co czytalam.

Tak, też o nich słyszałam. A że poprzednio z pasta nie było takiego problemu, więc kupiłam pastę.

Nawet sie zastanawiałam nad tym preparatem, ale jakos nie mam zaufania co do dawkowania - czy na pewno nie za duzo albo nie za mało się wchłonie (np. nie dostanie sie do skóry tylko rozmaże mi sie część po sierści), albo czy kot tego nie wyliże. Musze poczytać dokładniej o co kaman.

tak podaje się jak preparaty przeciw pchłom i kleszczom bardzo wygodne w przypadku przebiegłych kotow stosuję u swojego kota super się sprawdza

tak podaje się jak preparaty przeciw pchłom i kleszczom bardzo wygodne w przypadku przebiegłych kotow stosuję u swojego kota super się sprawdza

Dzięki. Odrzucam więc wszelkie wątpliwości, nastepnym razem odrobaczam kropelkujaco :-) I bezkrwawo :-)

I stan „aktualny”:

http://images50.fotosik.pl/36/82f0882ea0ed4d68med.jpg

No powala normalnie :-)

Tylko zabiedzony jakis, podpaście go trochę :lol: . Tylko bez pzresady, bo skończy jak mój na 45 kg :-)

My go doprawdy nie głodzimy, wręcz przeciwnie. :roll: Jedzonka i witamin dostaje naprawdę sporo. Po prostu rośnie jak szalony. :) Wczoraj byliśmy z nim u weterynarza i okazało się, że od poprzedniej wizyty (na początku listopada) przybrał na masie o ponad 7 kg! :o A te 45 kg pewnie osiągnie – przynajmniej tak twierdzi weterynarz. :wink:

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

przyjmijcie zyczenia

Samych radosci, tylko dobrych wiesci

spelnienia marzen, chwil bez troski

zero smutku, lez i tego co zle

duzo zdrowia i milosci

a dla naszych podopiecznych, pelnych miseczek,

radosnych harcow, swietnych zabawek,

cieplych, miekkich miejsc do wypoczynku,

kocio-kocich i kocio-psich wielkich przyjazni,

zadnych pasozytow i chorob