Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie gęby... swoich zwierzaków!

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasza Lupi. Jest już z nami 4 latka :). Znaleziona pod płotem. Nikomu nie potrzebna i głodna. Malutka i już po nieszczęśliwych przejściach. Teraz uwielbia biegac ze mną półmaratony po puszczy, aż jej oczy błyszczą i kopac doły. Uszy ma takie duże, żeby lepiej słyszec ;) Jest super kundelkiem. A miało nie byc psa przez jakiś czas...

17.jpg

8.jpg

33.jpg

18 - Copy.jpg

105.jpg

Fiat 850 Sport.

Na chodzie, zarejestrowany, o statusie "weterana szos" - ma z tego tytułu zniżki w opłacanych składkach -:)

Rocznik 1963.

Wciąż nabiera piękności -:)

Wszystko się zgadza: ten sam rocznik, też na chodzie, też zarejestrowana, też "weteran"-ka, wciąż nabieram piękności, to oczywiste, tylko że...

dlaczego nie chcą mi z tego tytułu przyznać zniżek w opłacanych składkach, ja się pytam???

;)

Sorki za off topic, ale nie mogłam się powstrzymać :)

Po dłuuugiej przerwie czytam sobie i oglądam wątek z dużą przyjemnością i jako matka-założycielka cieszę się bardzo, że żyje, ma się dobrze i sprawia radość :)

W ciągu tych kilku lat, jakie upłynęły od jego założenia, stan pogłowia mojej rodzinnej "żywiny" zmienił się znacznie...

Odeszła moja ukochana jamniczka Niuniuś, jej siostra Tubcia i wiecznie wesoły, choć niewidomy Brynio...

Ze starego składu pozostał nasz ukochany kundelek-weteran Zamożny oraz konisko, Opek, pomimo swoich 26-ciu lat w doskonałej formie.

Nowi domownicy to schroniskowa kundliczka Fruzia i dwa schroniskowe koty, introwertyczna Zołza i neurotyczna Łajza.

Pokażę "gęby", te nowe i te stare, gdy tylko przypomnę sobie, jak wkleja się zdjęcia :)

Edytowane przez matka

Miras , Pablis odszedl od nas 9 miesiecy temu , dokladnie wczoraj minelo . Byl bardzo powaznie chory .

Teraz jest tylko Gocio .

nie wiem co powiedzieć, mogę tylko przytulić, wiem jaka byłaś dumna z dwóch swoich facetów, ja też straciłam w kwietniu ukochanego kota, członka rodziny, jest to duży ból z którym raz sobie radzimy lepiej, raz gorzej, pomyslę o Was przy Wigilii, trzymajcie się ciepło, Aga

To i ja odświeżę aktualnych mieszkańców mojego rancza ;) od najstarszego

Febe vel Febcia, owczarek niemiecki długowłosy bez rodowodu, aktualnie 2-letnia, była tylko na jednym szkoleniu w Gościeńczycach, nie cierpi weterynarzy i każdy taki wyjazd kończy się traumą właścicieli i psa, jest poza tym posłuszna, lubi tropić, przyjazna do ludzi i zwierząt ale za bardzo nie lubi dzieci, trzyma dystans, jest też super psem na długie spacery i zabawy

P051111_13.44.jpg

Dexter Akord*PL zwany Deksiem lub Łobuzem ;) jest kotem rasy MaineCoon rodowodowym i jak na szlachectwo przystało ma spore wymagania, których jak się nie spełnia to się obraża :p poza tym jest fajnym dużym kotem do zabaw i miziania, aktualnie ma 8 m-cy i waży 6200 :) lubi mięsko, ganianki na dworze z sunią i tresowanie owej na każdym kroku, na co Febe pozwala :)

P051111_12.59.jpg

I najmłodsze dziecko Gabrysia vel Gaba - kochane kocie szczęście, znalezione na torach kolejowych pod koniec października, przebadana, zaszczepiona i szczęśliwa teraz u nas z zawsze pełnym brzuchem :) ma ok 5-6 m-cy, kocha Deksia bez wzajemności ;) i bardzo się boi Febci jeszcze niestety, ma może jakiś uraz do psów, jest miziasta, mrucząca, uwielbia wspinać się na drzewa a jak biega to mogłabym ją dać do filmu z udziałem kaskaderów i parkour hehe

IMG_0198.jpg

P051111_13.44.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Została! Pilnuje domu, ma silny instynkt stróżujący i obronny. Trochę ja wychowuję, grzecznie zachowuje się podczas wizyt u sąsiadów i u weterynarza. Natomiast jak ktoś przychodzi do mnie to obszczekuje a przy wejściu do domu atakuje.

Jedna z forumowiczek poleciła mi książkę Zapomniany język psów. Można ją ściągnąć ze strony "chomikuj" za smsa. Polecam.