Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie gęby... swoich zwierzaków!

Gość

Recommended Posts

i jeszcze jedno,hipokryzja jest to ,ze przyczyniasz sie do zabijania zwierzat a chcesz to wygladzic mowiac,ze to takie naturalne jest,ze musisz dostarczyc mu zywy pokarm.Naturalne byloby gdyba ta Jaszczurka sama w naturalnych warunkach to robila.Tlumaczysz sie tak samo jak mysliwi,ktorzy tez niby dokonuja naturalnej selekcji.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

JoShi ,pies i jaszczurka to jednak nie to samo!Nie powiesz mi chyba ,ze terrarium w domu to naturalne miejsce dla jaszczurki{nawet twoje mieszkanie tez chyba nie} a dla psa podworko jest jak najbardziej naturalnym miejscem.Pies nie jest takze zwierzeciem egzotycznym wiec dziwie sie,ze nie widzisz roznicy.

Po prostu juz nie jest. Kiedys byl wolny i chodzil gdzie chcial i jadl co chcial Teraz juz tak nie ma. Roznica jest tylko w tym, ze do psow juz sie przyzwyczailismy (bardzo egoistycznie zreszta) i juz nie sa egzotyczne.

Z dwojga zlego to wole hodowac i rozmnazac jaszczurki dla przyjemnosci i ich obserwacji niz je jesc. Tak, wlasnie w niektorych krajach niektore jaszczurki stanowia lokalny przysmak i to jest problem a nie ich hodowla przez milosnikow herpetofauny. My, amatorsko opracowywujemy metody rozmnazania trudnych gatunkow (szczegolnie takich zagrozonych wyginieciem) i potem w ramach roznych fundacji i stowazyszen czesto dochodzi do uzupelniania naturalnych populacji osobnikami wychodowanymi w niewoli.

Naprawde trzeba by wiedziec cos nieco na temat, zeby tak w czambul krytykowac amatorow hodowli egzotycznych zwierzat.

O ptakach sie nie wypowiadam, tez uwazam, ze powinny latac a nie mieszkac w malych klatakch.

i jeszcze jedno,hipokryzja jest to ,ze przyczyniasz sie do zabijania zwierzat a chcesz to wygladzic mowiac,ze to takie naturalne

Hipokryzja jestr wtedy, kiedy sie mowi:

-jem mieso

-jem ryby

-jem jajka

-nosze skurzane buty

-karmie miesem mojego psa lub kota

ale nie jestem odpowiedzialny za to co sie wczesniej z tymi zwierzetami dzialo i mam czyste sumienie.

To jest hipokryzja.

Nie bede wiecej rozwijac tego tematu bo jeszcze zostanie potraktowany jak kilka innych i najnormalniej w swiecie skasowany. a szkoda by bylo bo sporo fajnych zdjatek jest tu. Mozemy porozmawiac na PW.

Gość M@riusz_Radom

Joshi - tak, nie mam serca zamykać go w klatce. Nie po to bierze sie zwierza do domu żeby miał w nim jak w ZOO ;)

Fakt, wiąze się to z pewnymi niedogodnościami, ale takiemu zwierzowi można wiele wybaczyć ;)

Ja mam jeszcze jedno pytanko do obrońców myszek dla jaszczurek.

Moi drodzy w jakich butach chodzicie skórzanych czy plastikowych?

Jakie torebki (panie) teczki (panowie) macie , żadnej skórzanej - nie wierzę.

Żadnego , płaszcza skórzanego, marynarki? Żadnego futerka? A rekawiczki? A moze komplet wypoczynkowy ze skóry?

Przestańmy wyolbrzymiac żeczy jak najbardziej naturalne w przyrodzie - zjadanie innych osobników.

Moze zamiast rozpaczać nad losem pożeranych myszek zastanówmy sie nad głodnymi dziecmi, maltretowanymi kobietami, nad krajami gdzie toczą sie wojny i cierpia niewinni ludzie itp.

Pomyslicie sobie jak nieczuła baba. Właśnie nie , niedawno przygarnełam bezdomnego psa, dałam mu miejsce w naszej rodzinie , ciepły posiłek i duzo serca.

Zastanówmy sie tak na prawdę czy to nie lekka przesada - te myszki?

Paty.

• 4 weeks później...
Ja mam jeszcze jedno pytanko do obrońców myszek dla jaszczurek.

Moi drodzy w jakich butach chodzicie skórzanych czy plastikowych?

Jakie torebki (panie) teczki (panowie) macie , żadnej skórzanej - nie wierzę.

Żadnego , płaszcza skórzanego, marynarki? Żadnego futerka? A rekawiczki? A moze komplet wypoczynkowy ze skóry?

Przestańmy wyolbrzymiac żeczy jak najbardziej naturalne w przyrodzie - zjadanie innych osobników.

Moze zamiast rozpaczać nad losem pożeranych myszek zastanówmy sie nad głodnymi dziecmi, maltretowanymi kobietami, nad krajami gdzie toczą sie wojny i cierpia niewinni ludzie itp.

Pomyslicie sobie jak nieczuła baba. Właśnie nie , niedawno przygarnełam bezdomnego psa, dałam mu miejsce w naszej rodzinie , ciepły posiłek i duzo serca.

Zastanówmy sie tak na prawdę czy to nie lekka przesada - te myszki?

Paty.

Chyba jednak wielu RZECZY nie rozumiesz!

Mili forumowicze...dajcie juz spokój...macie zwierzaki tak? Najczęściej psy i koty tak? I część z Was kupuje swoim ulubieńcom drogie - dobre karmy. I fajnie, tyle , że te najlepsze karmy ( nazwy sobie odpuszczę bo i tak znacie) aby były takie dobre są najpierw testowane w nowoczesnych laboratoriach....na psach! Na żywych, cierpiących okrutne męki psach, najczęściej beaglach, które jak wiadomo są rasą "laboratoryjną" :cry:

Wszędzie, gdzie się nie obejrzymy zadajemy ból zwierzętom...używając kosmetyków , ubierając się czy chocby jedząc....i jak się okazuje - karmiąc swoje ukochane pieski i kotki najlepszym jedzeniem. W obliczu tego powyższe dyskusje są naprawdę mało rzeczowe - bez obrazy.