aha26 04.03.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 i jeszcze jedno,hipokryzja jest to ,ze przyczyniasz sie do zabijania zwierzat a chcesz to wygladzic mowiac,ze to takie naturalne jest,ze musisz dostarczyc mu zywy pokarm.Naturalne byloby gdyba ta Jaszczurka sama w naturalnych warunkach to robila.Tlumaczysz sie tak samo jak mysliwi,ktorzy tez niby dokonuja naturalnej selekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.03.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 JoShi ,pies i jaszczurka to jednak nie to samo!Nie powiesz mi chyba ,ze terrarium w domu to naturalne miejsce dla jaszczurki{nawet twoje mieszkanie tez chyba nie} a dla psa podworko jest jak najbardziej naturalnym miejscem.Pies nie jest takze zwierzeciem egzotycznym wiec dziwie sie,ze nie widzisz roznicy. Po prostu juz nie jest. Kiedys byl wolny i chodzil gdzie chcial i jadl co chcial Teraz juz tak nie ma. Roznica jest tylko w tym, ze do psow juz sie przyzwyczailismy (bardzo egoistycznie zreszta) i juz nie sa egzotyczne. Z dwojga zlego to wole hodowac i rozmnazac jaszczurki dla przyjemnosci i ich obserwacji niz je jesc. Tak, wlasnie w niektorych krajach niektore jaszczurki stanowia lokalny przysmak i to jest problem a nie ich hodowla przez milosnikow herpetofauny. My, amatorsko opracowywujemy metody rozmnazania trudnych gatunkow (szczegolnie takich zagrozonych wyginieciem) i potem w ramach roznych fundacji i stowazyszen czesto dochodzi do uzupelniania naturalnych populacji osobnikami wychodowanymi w niewoli. Naprawde trzeba by wiedziec cos nieco na temat, zeby tak w czambul krytykowac amatorow hodowli egzotycznych zwierzat. O ptakach sie nie wypowiadam, tez uwazam, ze powinny latac a nie mieszkac w malych klatakch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.03.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 i jeszcze jedno,hipokryzja jest to ,ze przyczyniasz sie do zabijania zwierzat a chcesz to wygladzic mowiac,ze to takie naturalne Hipokryzja jestr wtedy, kiedy sie mowi: -jem mieso -jem ryby -jem jajka -nosze skurzane buty -karmie miesem mojego psa lub kota ale nie jestem odpowiedzialny za to co sie wczesniej z tymi zwierzetami dzialo i mam czyste sumienie. To jest hipokryzja. Nie bede wiecej rozwijac tego tematu bo jeszcze zostanie potraktowany jak kilka innych i najnormalniej w swiecie skasowany. a szkoda by bylo bo sporo fajnych zdjatek jest tu. Mozemy porozmawiac na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 04.03.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Masz racje zakonczmy ten temat ja nie przekonam Ciebie Ty nie przekonasz mnie,Nie ma sensu tego dluzej ciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 09.03.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 A oto gębusia mojego ulubieńca http://foto.onet.pl/upload/9/22/_436969_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 09.03.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Dziekuje Maluszku, taki Oto mi sie bardzo podoba. Zawsze taki leniuch w domu, rozciaga sie na kaloryferze a na tym zdjeciu wyglada jak gentleman, hm tzn dżentelkot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.03.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 No to ja też pokażę swoją pociechę : Proszę Państwa ! Pipi - The Zwierz ! http://www.tkdami.net/~mwalaszczyk/kroliczek/krolik0.jpg więcej zdjęć tu : http://kaboomek.111mb.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.03.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 agniesiu - nie ma sprawy Mariusz - fajny futrzak a zwłaszcza jego ogonek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Kroliczek jest boski On chodzi luzem po mieszkaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.03.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Joshi - tak, nie mam serca zamykać go w klatce. Nie po to bierze sie zwierza do domu żeby miał w nim jak w ZOO Fakt, wiąze się to z pewnymi niedogodnościami, ale takiemu zwierzowi można wiele wybaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.03.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Ja mam jeszcze jedno pytanko do obrońców myszek dla jaszczurek. Moi drodzy w jakich butach chodzicie skórzanych czy plastikowych?Jakie torebki (panie) teczki (panowie) macie , żadnej skórzanej - nie wierzę.Żadnego , płaszcza skórzanego, marynarki? Żadnego futerka? A rekawiczki? A moze komplet wypoczynkowy ze skóry? Przestańmy wyolbrzymiac żeczy jak najbardziej naturalne w przyrodzie - zjadanie innych osobników. Moze zamiast rozpaczać nad losem pożeranych myszek zastanówmy sie nad głodnymi dziecmi, maltretowanymi kobietami, nad krajami gdzie toczą sie wojny i cierpia niewinni ludzie itp. Pomyslicie sobie jak nieczuła baba. Właśnie nie , niedawno przygarnełam bezdomnego psa, dałam mu miejsce w naszej rodzinie , ciepły posiłek i duzo serca. Zastanówmy sie tak na prawdę czy to nie lekka przesada - te myszki? Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Fakt, wiąze się to z pewnymi niedogodnościami, ale takiemu zwierzowi można wiele wybaczyć Czy te niedogodnosci to naprzyklad dodatkowe sprzatanko ? A ukochanemu zwierzakowi faktycznie mozna wiele wybaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoska-87 03.04.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 widac po lewej stronie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 06.04.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 To jest labradorka rodziców moich przyjaciół. Marzę o takiej suni. Jak się wybudujemy i zostanie trochę pieniażków to będziemy taką mieli . http://www.olkalybowa.republika.pl/Fara.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.04.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Ja mam jeszcze jedno pytanko do obrońców myszek dla jaszczurek. Moi drodzy w jakich butach chodzicie skórzanych czy plastikowych? Jakie torebki (panie) teczki (panowie) macie , żadnej skórzanej - nie wierzę. Żadnego , płaszcza skórzanego, marynarki? Żadnego futerka? A rekawiczki? A moze komplet wypoczynkowy ze skóry? Przestańmy wyolbrzymiac żeczy jak najbardziej naturalne w przyrodzie - zjadanie innych osobników. Moze zamiast rozpaczać nad losem pożeranych myszek zastanówmy sie nad głodnymi dziecmi, maltretowanymi kobietami, nad krajami gdzie toczą sie wojny i cierpia niewinni ludzie itp. Pomyslicie sobie jak nieczuła baba. Właśnie nie , niedawno przygarnełam bezdomnego psa, dałam mu miejsce w naszej rodzinie , ciepły posiłek i duzo serca. Zastanówmy sie tak na prawdę czy to nie lekka przesada - te myszki? Paty. Chyba jednak wielu RZECZY nie rozumiesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 08.04.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Mili forumowicze...dajcie juz spokój...macie zwierzaki tak? Najczęściej psy i koty tak? I część z Was kupuje swoim ulubieńcom drogie - dobre karmy. I fajnie, tyle , że te najlepsze karmy ( nazwy sobie odpuszczę bo i tak znacie) aby były takie dobre są najpierw testowane w nowoczesnych laboratoriach....na psach! Na żywych, cierpiących okrutne męki psach, najczęściej beaglach, które jak wiadomo są rasą "laboratoryjną" Wszędzie, gdzie się nie obejrzymy zadajemy ból zwierzętom...używając kosmetyków , ubierając się czy chocby jedząc....i jak się okazuje - karmiąc swoje ukochane pieski i kotki najlepszym jedzeniem. W obliczu tego powyższe dyskusje są naprawdę mało rzeczowe - bez obrazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 14.04.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 u mnie też widać z lewa, a z prawa też widać http://foto.onet.pl/upload/17/32/_455384_n.jpg nie wyszło a teraz? a czemu? zrobiłem tak jak pisałe Thalex i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 14.04.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 1950 - łomatko z córką ale masz wielkiego piecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 15.04.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 spróbuję jeszcze raz http://foto.onet.pl/upload/17/32/_455384_n.jpg wyszło to małe na emblemacie to Gama a to drugie to Saba jestem wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 15.04.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 to małe na emblemacie to Gama a to drugie to Saba jestem wielki Nooo...w porównaniu z gabarytami Twoich suczysk to raczej mało dziwne Zakładam, że mimo mikrej postrury obie są wielkie sercem i odwagą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts