Valencja 26.05.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Moje dziewczynki:Dhttp://i43.tinypic.com/2nuemf.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.05.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Jak malowane! Światowe kobietki - jedna z Francji, druga z USA (Boston, Massachusetts ). Śliczne, uśmiechnięte Paszczaki! Ile mają latek i jakie są ich imiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.05.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Śliczne!!! Zawsze chciałam buldożka, ale mnie wet przekonał, że są chorowite... prawda to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 27.05.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 No ogólnie można wysnuć taką teorię, bo to rasy "mocno udziwnione" przez człowieka, że tak to określę (choć ktoś mógłby powiedzieć, że każde są i to też jest prawda ) Mówi się o częstych wadach serca i alergiach. Mój Karol trafiał do weta z częstotliwością 1 x na 3 miesiące, a jak nie daj boże przekroczył ten przedział czasowy, to zaczynałam się martwić jaki kaliber przybierze jego kolejna dolegliwość Na szczęście to zawsze były "drobne" i przede wszystkim łatwo wyleczalne dolegliwości, a to coś w uchu się nazbierało, a to niestrawność (w zeszłym roku miał nawet operację, bo zjadł na dworze, jak się później okazało kawałek kolby kukurydzy, która zatkała mu jelito i w żadną stronę nie chciało pójść - brrr... trzeba było chirurgicznie ingerować, ale też z sukcesem, bo rekonwalescensję przeszedł błyskawicznie, a teraz bliznę to ciężko znaleźć ), a to (UWAGA - TREŚĆ TYLKO DLA OSÓB O NISKIEJ WRAŻLIWOŚCI!!! ) ropne zapalenie napletka... hihi No ogólnie wyrobił sobie juz u weta Kartę Stałego Klienta. Ale tak też jak piszę - wszystko to jakieś drobne sprawy (no może poza tą operacją, ale to akurat nie właściwość rasy, tylko głupota osobnika choć i to należało by do właściwości może dorzucić - hihi... A poza tym to kupowanie psa z rodowodem ma eliminować wszelkie "obciążenia genetyczne". Ja nie wiem jak to jest tak faktycznie, choć na logikę wydaje się mieć to sens. Karol jest bez rodowodu, kupiony okazyjnie za 2/3 ówczesnej stawki więc nie śmiem na niego narzekać. Zobaczymy jak będzie z Mańkiem, bo ten to już jest panicz z "papierami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.05.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Ale Maniek to nie buldożek... jak by nie patrzeć to starsza rasa:rolleyes:... jak nie każesz mu za dużo biegać to nie zejdzie na zawał;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.05.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Kazać mu? Nie ma szans! On ma mentalność Garfielda - jak zechce to zrobi, ja nie zechce... nie ma opcji! Dopóki Karola z nim nie było, to on w ogóle nie chciał tyłka podnosić. Jedzenie było w stanie go skusić, ale to też po odczekaniu chwili (może musiał się psychicznie zmobilizować do wysiłku ), ale wyjście na spacer trwało pół godziny (nie łącznie ze spacerem, tylko samo opuszczenie domu) i to i tak zwykle dlatego, że ktoś z nas nie wytrzymywał, brał go na ręce i wynosił!!! Ale odkąd jest Karol to wręcz wulkan energii z Mańka kipi, nie idzie mu nawet zdjęcia zrobić, bo zaraz już jest gdzie indziej Ale zarówno buldożki jak i buldogi są bardzo wytrzymałe. Ja tam nie słyszałam o faktycznym zawale u żadnego reprezentanta Ja na nie mówię, że to są czołgi. Myślę, że gdyby nie ich poskracane przewody oddechowe (choć bez tego przecież nie było by zabawy ) to były by nie do zdarcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 29.05.2013 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Moje dziewczyny to Kiwi( bostonka) 6 lat i Zola(buldozka) 1,5 roku.Z tym bieganiem po weterynarzach przy buldozku to fakt.My tez dosyc czesto odwiedzamy nasza klinike. Najgorsze jest to , ze trzeba buldozka caly czas pilnowac , zeby czegos nie polknal. U nas tez byl podobny przypadek z polknieciem duzego orzecha palmowego , ale na szczescie z pomoca weta sie zwrocil:D. Moja Zolka ma akurat alergie na kurczaka i indyka , ale to juz nie problem , bo jest na dobrych karmach dla alergikow lub holistycznych i alergia zniknela. Zola jest z rodowodem , ale nawet jak sie chce kupic buldozka na kolanka , nie na wystawy , to i tak radze , zeby jednak kupic z rodowodem. Jest duzo mniej problemow.Ja zakochalam sie w tej rasie i jak tylko bede miala waronki , to kupie jeszcze jedna buldozke francuska. Mialam wiele psow , ale ta rasa jest taka smieszna i kochana , ze czlowiek ma chopla na ich punkcie.No i trzeba robic tym psom toalete, bo same sobie nie zrobia. Myc jak dziecko i smarowac kremami lub sypac pudrami:D bo moga sie robic wlasnie zapalenia.Ja juz chyba zostane na stale przy bostonach i buldogach:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Czyli nie kłamali:(... w tym buldożym ferworze to w końcu całej gęby Nerona II nie pokazałam:rolleyes: to jeszcze z mamusią i tatusiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 31.05.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Piękny Neronek - taki do przytulania! O boszeee! ja bym wszystkie te czworonogi zagłaskała! WSZYSTKIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 31.05.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 cudny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.05.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Neronek wygląda jak pluszak. Piesy też cudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Dziękuję w imieniu Nerona pluszako-psitulaka drugiego:D asiazett... zapraszam:) Szczególnie miziasty jest tatuś, głowa stada Nelson... naprawdę... tylko nie wszyscy mają odwagę do niego podejść:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 03.06.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) kicia Mina bezcennna! Yaa.... ale dałaś kici plasterek... dwa... góra trzy, co? I jeszcze Neronek http://www.my-ksztalciuchy.pl/images/smiles/buja_w_oblokach.gif I wszystkie futrzaki... głasku-głasku Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Gosc_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.06.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Nemezja... dla nas Nemi... urodzona........................................ dziś:lol: Proszę nie regulować odbiorników... Taki mam kolor:lol: no to wstaję pseciągam się o taka jezdem piękna znalazłam!!! i na słoneczku... lepiej dziwny kolor widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.06.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 No Arctica! Gratulacje! I co jedno to ładniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.08.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dziękować a to jeszcze ładniejsze nieeee???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.08.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Nemezja... dla nas Nemi... urodzona........................................ dziś:lol: Proszę nie regulować odbiorników... super! ten cud narodzin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 16.08.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Do naszego stada dołączył Pan Akita Inu vel Harosław http://zyzolek2.vot.pl/galeria/albums/Haru/1.JPG http://zyzolek2.vot.pl/galeria/albums/Haru/_DSC5536.JPG http://zyzolek2.vot.pl/galeria/albums/Haru/_DSC5549.JPG Wielka Akita ucieka przed małą sunią Jack Russell http://zyzolek2.vot.pl/galeria/albums/Haru/_DSC5551.JPG http://zyzolek2.vot.pl/galeria/albums/Haru/_DSC5542.JPG Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.08.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Wielka Akita ucieka przed małą sunią Jack Russell No jakieś reguły przecież muszą obowiązywać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 16.08.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 No jakieś reguły przecież muszą obowiązywać, nie? No wreszcie jest kompan do zabawy:) Ja niestety nie potrafię tak szybko biegać. Wcześniej to ja musiałem gonić pieska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts