grzem 18.07.2020 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Mam zamiar zrobić taras na dachu płaskim nad pomieszczeniem ogrzewanym. Na dachu mam stary styropian i nierówną papę.Wokół dachu chcę zrobić attykę.Położyć 1 warstwę nowego styropianu na starą papę. Zrobić spadek ze styrobetonu.Na to położyć papę podkładową + wierzchnią.Na papę wysypać żwir Zastanawiam się czy między spadek ze styrobetonu a papę nie byłoby dobrze położyć płytę OSB bo styrobeton nie jest aż tak twardy. Czy można tak zrobić? Czy to będzie wytrzymałe? Robienie spadku ze styropianu spadkowego nie wchodzi w grę bo mam zbyt nierówny dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 18.07.2020 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 19.07.2020 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Nierówną papę i naprężenia pod wpływem ciężaru żwiru w nowej warstwie styro . Parę zim kilkanaście cykli zamarzania i rozmarzania i masz przepis na przeciekający dach. Poczytaj o dachu odwróconym i rób tak jak każą . Tj. wykasuj starą papę razem ze starym styropianem.Zweryfikuj to co pod spodem i kładź dach odwrócony zgodnie ze sztuką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 19.07.2020 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Dokładnie. Lub nawet nie odwrócony, ale zwykły dach, ale zgodnie ze sztuką. Chociaż w miarę to i tak wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.07.2020 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Na początek spytaj konstruktora czy możesz tak obciążyć ten strop?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 05.08.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Na początek spytaj konstruktora czy możesz tak obciążyć ten strop?! Pozdrawiam. Wspieram opinię Pana Andrzeja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts