Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupić w rozsądnej cenie deski i kantówki na wymiar ?

Marcin850

Recommended Posts

Witam, mam mały projekcik do ogrodu. Wyrysowałem sobie wszystko i dokładnie wiem ile jakich desek i kantówek będę potrzebował. Wysłałem zapytanie o wycenę do tartaku. Tyle desek takie wymiary tyle kantówek i podałem wymiary :

2 deski 120cm X 10 cm X 2cm

18 desek 120cm X 20cm X2cm

1 deska 100cm X 10cm X 2cm

9 desek 100cm X 20cm X 2cm

14 desek 88cm X 18cm X 2cm

2 kantówki 180cm X 30cm X 30cm

4 deski 96cm X 10cm X 2cm

1 deseczka 28cm X 10cm X 2cm

2 deski 48cm X 4cm X 2cm

1 deskę 88cm X 6cm X 2cm

6 desek 46cm X 10cm X 2cm

5 desek 140cm X 20cm X 2cm

1 deska 140cm x 10cm x 2cm

3 kantówki 105cm X 5cm X 2,5cm

2 kantówki 135cm X 2,5cm X 2,5 cm

1 deska 100cm X 7cm X 2cm

2 kantówki 96cm X 4cm X 4cm

2 kantówki 66cm X 7cm X 4cm

2 kantówki 120cm X 5cm x 2,5cm

4 kantówki 43cm X 4cm X 4cm

2 kantówki 190cm X 4cm X 4cm

2 kantówki 180cm X 6cm X 2cm

2 kantówki 200cm X 4cm X 4cm

Ale tartak raczej nie jest zainteresowany czymś takim. Myślicie że warto próbować w innym tartaku czy muszę szukać w czymś innym niż tartak ? Czy raczej nikt mi tego tak nie wytnie w rozsądnej cenie i muszę kupić materiał i sam go sobie wycinać na wymiar ? Dodam, że deski i kantówki nieoheblowane.

Nie wiem który tartak by się zgodził zrobić taka sieczkę (przepraszam za wyrażenie) Najszybciej poszukaj na internecie firm z drewnem kvh lub bsh i oni maja różne różności jeśli chodzi o wymiary i przekroje ale obawiam się ze długości będą znormalizowane a nie takie jakie sobie życzysz. Na priv mogę Ci podać jedna z takich firm, maja na stronie wszystkie dostępne wymiary i ceny co jest bardzo przydatne.
  • Like 1

Nie wiem który tartak by się zgodził zrobić taka sieczkę (przepraszam za wyrażenie) Najszybciej poszukaj na internecie firm z drewnem kvh lub bsh i oni maja różne różności jeśli chodzi o wymiary i przekroje ale obawiam się ze długości będą znormalizowane a nie takie jakie sobie życzysz. Na priv mogę Ci podać jedna z takich firm, maja na stronie wszystkie dostępne wymiary i ceny co jest bardzo przydatne.

To bardzo bym prosił o namiar na priv . Dziękuję