Gość 28.04.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Leon - nie masz urojeń ... Cypek ma racje mokre drzewo w więźbie lepiej sie dopasowuje pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 28.04.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 [...] Moją ambicją było zrobić projekt a potem wykonać wszystkie instalacje w domu (poza gazową) i jak na razie wszystko działa bez zarzutu. Krzysztofh a jak zrobiłeś elektrykę kiedy do tego jest potrzebna pieczątka, tzn. jak Ci to odebrali ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 29.04.2005 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Leon potwierdzam, że więźba powinna być kładziona na mokro, no chyba że ktoś może ją suszyć komorowo, a potem dać do obróbki, ale takie przypadki zdarzają się rzadko.Prawdą jest natomiast, że drewno na więźbę jest lepsze z zimowego wyrębu kiedy nie krążą soki w drzewie. zibi2Mam uprawnienia instalatorskie i to mój zawód, więc mam pojęcie jak wykonać instalację elektryczną i nie popełnić błędów w tablicy rozdzielczej. Inna sprawa to pieczątka - załatwi się bo budynek jeszcze nie odebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 no to sie ladnie dalem wystrugactym waszym poradom;)kurcze powiem wam lepiej tu za dlugo nie przebywac , bo czlowiek zglupieje do resztyco to za informacja, ze drewno z zimowego wyrebu jest lepsze, skoro i tak kupic trzeba na jesien???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 29.04.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Budowa domu to sztuka myślenia i planowania.Trzeba było tak zaplanować, aby więźbę na wiosnę robić.Od czego masz mózg ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 29.04.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 mam zamiar sobei sam murowac sciany (kesli czas pozwoli) i zastanawiam sie w jaki sposob konkretnie taki muraz ocenia, czy muruje krzywo, czy prosto? czy do tego starczy poziomica taka 2 metrowa, albo trza dac sznurki? jak to wlasciwie jest? do poziomów: szlauchwaga - poziomica wężowa (wodna) do pionów: no ten sznurek z ciężarkiem... do kątów: zwykła paro-metrówka ... kąty sprawdzaj do bólu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts