Freedomm1899 20.07.2020 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 witamPosiadam hydrofor 80l z pompa omigena 1300mh.Mam problem który polega na tym ze po skreceniu instalacji zalaniu jej pompa nie bije wody.Po włączeniu pokazuje ponad bar i stoi w miejscuO co chodziDodam ze kosz jest na głębokości 3,5m a od studni do hydrofofuokolo 22m Pompa działa bo po rozkręceniu czuć ze ssa.Zalewałem już układ z kilkanaście razy. I dalej nic.Nieszczelnoscie niema bo sprawdzałem. O co chodzi? Zdjęciahttps://zapodaj.net/e4ae714a0f884.jpg.html https://zapodaj.net/36df65c00aa67.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.07.2020 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Sprawdziłeś czy prawidłowo w odpowiednim kierunku zamontowany jest zawór zwrotny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freedomm1899 20.07.2020 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Oczywiście że tak. Teraz nawet sciagnolem ten przy hydroforze bo może za duże obciążenie ale nie bo dalej nie daje wody. Dodam ze od studni do hydroforu nie 22m a 18m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.07.2020 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 A co z zaworem przy koszu ssawnym?No, tym zaworem zwrotnym.Pompa pracuje Ci w suchobiegu! Powinno być :Kosz ssawny (sitko) z zaworem zwrotnym (zatopione w studni) - rura dobiegu do pompy - pompa z możliwością jej "zalania"- instalacja hydroforowa z naczyniem przeponowym lub bezprzeponowym . Jak zbiornik bezprzeponowy to jeszcze jaki kompresor potrzebny i kontrola co jakiś czas.Tak masz? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freedomm1899 21.07.2020 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Dzięki za rady. Włączyłem jeszcze hydrofor ze 3 razy na chwile i pchnelo. Gdzieś pewnie była banka w rurze w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts