Ryś 21.08.2002 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Witam wszystkich. Jestem na etapie wychodzenia z ziemi, ale niedługo będziemy stawiać ściany i mam pytanie. Spiżarnia znajduje się między kuchnią, pokojem gościnnym i holem. Planuję grzanie kuchni, pokoju i holu ale spiżarni nie. Czy są jakieś mądre systemy izolowania term. ścian wewnętrznych?Za wszelkie rady dziękuję.PozdrawiamRyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 22.08.2002 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Ja mam spiżarnię pod schodami na piętro. Cześciowo jej ściany stykają się ze ścianą schodów, gabinetu, przedpokoju i przedsionka. Te części które się stykają, ociepliłem styropianem 5 cm. Na wszelki wypadek poprowadziłem komin z wentylacją (nawiew + wywiew). Piwniczka wkopana jest w ziemię, aż po łąwy fundamentowe. Teren jest suchy i wszystko OK. W upały, mimo, że jeszcze nie mam drzwi, zimna mineralna przywieziona z lodówki rano, jeszcze wieczorem jest cała zroszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts