massi 21.07.2020 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Hej, mam zasypany fundament, kończę kanalizację. Od tygodnia myślę nad dobrym rozwiązaniem wylewania posadzki na gruncie. Mam w projekcie 10cm. Poziom złapie z bloczków bo posadzkę wylewam równo z nimi. Problemem dla mnie jest wylanie tego mniej więcej równo. Z jednej strony mam bloczki a z drugiej czego mam sie trzymać? Musiałbym zrobić jakąś prowadnice, wypoziomować ją i łatą sciągać nadmiar betonu. Ale z czego ją zrobić? Macie jakieś pomysły ? Jak wy rozwiązaliście ten problem. Chciałbym mieć to mniej więcej równo wylane, dzieki temu lepiej będzie się styropian układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.07.2020 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Rurka lub inny profil stalowy , ustawiasz na półsuchej zaprawie, ściągasz po tym, a potem sukcesywnie przesuwasz łatając ślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 21.07.2020 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 poszukaj na yt masz gotowe rozwiązania pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 22.07.2020 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Dokładnie rurki lub najlepiej profil , łatwo wypoziomować. Ja miałem dużo desek szalunkowych wiec robiłem sobie pas taki jakby szalunek na szerokość łaty i tak równałem, i tak nie byłem wstanie zrobić tego za jednym zamachem tylko podzieliłem sobie całość na pare cykli. Ogólnie tylko jeden kwadrat wyszedł dosyć krzywo, reszta miała różnicy średnio do 1cm.Styropian kładło się dobrze, a nierówność o której mowie zgubili przy robieniu posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts