arek_s 16.11.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Czy ktoś ma bramę garażową firmy Krispol lub Gadip - jakie są Wasze opinnie na ich temat? dziękuję, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 16.11.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Mam od 3-ch miesięcy zamontowaną bramę Krispol, kolor złoty dąb, szerokość 4,5m. Na razie jeszcze nie mieszkam, więc brama używana jest sporadycznie (trwają prace wykończeniowe), ale do tej pory nie było żadnych kłopotów.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
infiniti 16.11.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Ja podobnie, Krispol, 4,5m, zloty dab. Uzywam od trzech tygodni. Jestem zadowolony, bardzo ladna i solidna brama. Nieco ciezko chodzi, ale moze wynika to z braku przesmarowania (mialem to zrobic, nie mam kiedy . -infiniti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 16.11.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Czy ktoś ma bramę garażową firmy Krispol lub Gadip - jakie są Wasze opinnie na ich temat? dziękuję, Arek Małe sprostowanie Gadpi, to nazwa firmy sprzedającej, a bramy są firmy RAYNOR (produkcji USA). W domu, w którym teraz mieszkam są cztery bramy firmy RAYNOR o różnej szerokości (od 3 do 5,5 m). Wszystkie spisują się świetnie, a mają już pięć lat. Były montowane właśnie przez firmę Gadip z Józefowa. Do tych bram zamontowano też napędy firmy Raynor, ale to nieporozumienie. Są duże, brzydkie, bez dodatkowych funkcji typu wolny start i stop. Podczas pracy bardzo hałasują (mają napęd łańcuchowy). Ponad to jeden się wyeksploatował po dwóch latach, a drugi niewiele później (wytarło się plastikowe kółko zębate, które naciąga łańcuch ). Co prawda kółko można dokupić i wymienić, ale nie polecam tych napędów. Reasumując: - bramy RAYNOR - tak - napędy RAYNOR – nie P.S. U siebie mam Hormann-a, ale tylko ze wzgledów estetycznych. Po prostu mój sąsiad - bliźniak pierwszy kupił taką bramę (bez konsultacji ze mną), a garaże mamy obok siebie, więc nie pasowało dawać u mnie inna bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts