Piotr_Ma 23.07.2020 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Witajcie, kupiłem dom, nie mam projektu wykonawczego, tylko budowlany. Jest na nim zaznaczona wanna w łazience na piętrze - której ostatecznie nie zamontowano. Ale jest na nią miejsce i z informacji ustnych od poprzednich właścicieli wynika, że rury z wodą i kanalizacja były poprowadzone. W łazience jest jeszcze brodzik - po przekątnej od wanny i 2 umywalki. Czy jest jakiś sposób "wykrycia" którędy są poprowadzone (jeśli faktycznie są ) rury do ewentualnej wanny? W pozostałej instalacji są plastikowe. Czy jedyna droga to szukanie poprzez kucie? W łazience jest ogrzewanie podłogowe. Dzięki za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.07.2020 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Sposobów jest wiele, ale najprościej detektorem - czyli takim niewielkim miernikiem do poszukiwania różnych przedmiotów pod tynkiem, można wykrywaczem metalu, można kamerą termowizyjną, ostatnio widziałem jak "gościu" szukał dość dużym magnesem neodymowym na sznurku - ale znalazł.Kucie, to oczywiście ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts