riot 25.07.2020 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Kolejny problem z moim wymarzonym domem... Ostatnio zauważyliśmy, że panele podłogowe w okolicy okna tarasowego zaczęły lekko puchnąć na krawędziach. Początkowo myślałem, że to żona przelała kwiatki, które stoją w tej okolicy. Po ostatnich intensywnych ulewach okazało się, że przecieka nam okno tarasowe. Dzieje się tak w momencie kiedy deszcz mocno zacina na okno. Z tego co udało mi się zaobserwować, woda przechodzi między skrzydłem a progiem okna. Okno z firmy Drutex z niskim progiem, nie pamiętam modelu, montowane 3 lata temu. Między skrzydłem, a progiem jest jedynie uszczelka szczotkowa, która po ulewie jest cała mokra, więc stad przypuszczenie, że leje w tym miejscu. Wcześniej tego nie zauważyłem, ale wydaje mi się, że w jednym skrzydle jest za krótki okapnik, jest około 1-1,5 cm przerwy. Sprawdzałem próg i górna część jest praktycznie w poziomie, dopiero dolna część ma profil ze spadkiem. Gdzieś czytałem, że próg powinien mieć spadek w stronę na zewnątrz. Co może być przyczyną przeciekania ? Czy można gdzieś kupić i wymienić okapniki na większe ? Czy uszczelka szczotkowa jest wymienna ? Co mogę sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts