ALF 16.11.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Witam.Mam przyłącze wody bez studzienki ( bezpośrednio z ulicy do domu, w domu wodomierz ). I tak jak w temacie, czy istnieje techniczna możliwość spuszczenia wody na zime, żeby nie zamarzła? Lub jak i czym najlepiej zabezpieczyć rury?pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.11.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Mam tak samo.W domu z podłogi wystaje rura zakończona kranem.Teoretycznie używając pompy podciśnieniowej można opróżnić instalację.Ja ocieplę wystającą z podłogi rurę wełną lub styropianem.W miarę grubo i szczelnie.Wystarczy.Zakręcę wodę a kran na wszelki wypadek zostawię pozycji "odkręcone" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 16.11.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 W tamtym roku miałem podobny problem.Ekipa zakręciła mi wodę na ulicy. Zdemontowała zawór i wypchnęła wodę jakimś prętem czy kijem. Fakt nie miałem jeszcze wodomierza. Ale i to jest do załatwienia, dowiedz się w wodociągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts