mnowak02 26.07.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 CzęśćMam zagwostkę dotyczącą wykończenia łazienek i generalnie wnętrza przed zimą, natomiast ocieplenie nowego budynku będzie na wiosnę w przyszłym roku.Tzn. tynki w środku (raczje w łazienkach nie będą ściany tynkowane tylko odrazu płytki), wod-kan, podłogówka i planuję łazienki wykończyć do tej jesieni, natomiast ocieplenie domu na wiosnę w przyszłym roku.Ściany zewn. z porothermu 24cm. Jak ma się wykończenie łazienki/płytek do nieocieplonego budynku? Czy czasami nie będą zimą pękać płytki od mrozu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 27.07.2020 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 płytki nie będą pękać, ale będzie Ci się skraplać na ścianach - tzn na betonowych elementach konstrukcji - słupy, nadproża itd jeśli masz. Ja tynkowałem grudzień / styczeń a w marcu łazienki. W środku było ogrzewane na początku nagrzewnicami a później ogrzewaniem podłogowym. Dlatego na szybkości tymczasowo ociepliłem tylko betony na zewnątrz styropianem 5cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak02 27.07.2020 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 jeszcze na jakąś opinie mogę liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts