engi 21.08.2002 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Czy ktoś z Was montował płyty GK na drewnianym stelażu.Koledzy odradzają, jednak w tartaku gdzie kupowałam listwy drewniane mówili,że sporo osób montuje na takich listwach?Co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sheriff 21.08.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Witam! Moje zdanie jest takie - drewno trudniej wypoziomować (więcej z tym jest dłubaniny, ale też zamierzam robić na łatach drewnianych - uważam, że taka ściana jest bardziej sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.08.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Ja zrobiłem i jest ok.Musisz tylko uważać aby drzewo było naprawdę suche.Inaczej będzie pracować i cała robota na łączeniach na nic.U siebie mam już tak 5lat i nic złego się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 21.08.2002 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Co prawda mam u siebie sufity na drewnie,na razie nie pęka ale słychac jak pracuje-szczególnie teraz jak jest cieplo.Jeżeli na łączeniu płyt dasz siatkę z wł.szklanego powinno się udac.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 21.08.2002 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 wszystko zależy jakich plyt bedziez uzywala!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 22.08.2002 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Ja też mam płyty na ruszcie drewnianym. Na skosach na poddaszu. Ruszt przykręcony do drewnianych krokwi. Wydawało mi się, że drewno powinno być łączone z drewnem. Na razie nic mi nie pęka (2lata). Sąsiad ma tak samo, ale jemu w paru miejscach pękło na łączeniu lyt, mimo ,że dawał siatkę. Koledze w podobnej sytuacji, tylko z rusztem metalowym, także pękło i to już po roku. Myślę, że pękanie zależy od użytego gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 22.08.2002 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Dzięki za Wasze wypowiedzi!!!W związku z powyższym nasuwa się:1.Jakich płyt używać??? - myślałam,że zwykłych do pomieszczeń nie narażonych na wilgoć.2. Jak długo suszyć drewno, aby nie pracowało?3. Czym zaimpregnować drewno, aby go nic nie zjadło i nas nie struło. Myślałam o Boramonie, bo ekologiczny, na grzyby , pleśnie i robactwo (razem) i nagrodzony na jakichś targach.Co o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.08.2002 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Engi:ad1) Może fermacellad2) Tego nie wiemad3) Jeśli interesuje Cię impregnacja Boramonem 170 zielonym (ja też smarowałem nim całą więźbę) to wejdź na stronę http://www.budujemydom.pl i na okienko "Aukcja w internecie" Przebiega tam licytacja różnych materiałów budowlanych. Akurat ten Boramon ma w tej chwili cenę 60 zł za baniak 5l. To połowa ceny. Spróbuj może uda Ci się kupić taniej. Ja niestety płaciłem jeszcze po 110 zł/5l. Na tej aukcji jest niewielki ruch i czasem naprawdę można coś tanio wyrwać. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 24.08.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2002 Myślę że jak kupisz zwykłe płyty nic się nie stanie.Teraz jest dobra pora na zakupy(sucho mała wilgotność płyt)takie jest moje zdanie.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 26.08.2002 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Dzięki!Napiszcie jeszcze jak długo suszyliście listwy montażowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts