BoNaParter 27.07.2020 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Witam, planuje remontować stare mieszkanie w trzy poziomowym domu (mieszkanie na parterze). No i zamierzam niedługo podjechać wszystko dokładnie pomierzyć no i pytanie do was czy zwrócić na coś szczególną uwagę ? Nigdy wcześniej się takimi rzeczami nie zajmowałem. Generalnie niedawno tam byłem wstępnie obejrzeć i niestety czeka mnie generalny remont, no i chciałem się was poradzić by wstępnie móc coś zaplanować, no więc na pewno w pierwszej kolejności trzeba będzie skuć tynki, wymienić okna i drzwi, oraz wymienić podłogi. Co zrobić w pierwszej kolejności ? Męczy mnie trochę temat podłogi ze względu na to że jest ona na legarach i totalnie nie wiem jak się taką podłogę remontuje, cz można jakoś ją odnowić czy lepiej wylać posadzkę ? Pozdrawiam. (jeśli napisałem w złym temacie to proszę o przeniesienie i przepraszam .) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 08.08.2020 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 W dzisiejszych czasach mamy takie narzędzia jak youtub... polecam podejrzeć tam jak inni remontują chałupy. Pierwszy lepszy kanał https://youtu.be/kwIRPFIw418 Po paru godzinach zaczniesz łapać jakie wyzwania czekają i jakie niespodzianki mogą się trafić. Móc zobaczyć jak to wygląda niemal na żywo to więcej niż tysiace słów. Potem pozostaje dostosować do własnych potrzeb, własnej chałupy i harmonogramu. Co do podłogi, bez oceny stanu drewna (przede wszystkim legarów) to nic nie można powiedzieć. Najbezpieczniej będzie wyrwać całe drewno i od razu spalić - jeśli całe mieszkanie nadaje się do generalki to zapewne drewno i tak jest zainfekowane grzybami i pleśniami. I wylać posadzkę, choć to też zależy jak to wygląda pod spodem, w którym miejscu jest hydroizolacja, czy będzie podłogówka (o ile będzie na to miejsce), itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waterplant 10.08.2020 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Po tym całym zamieszaniu z remontem na pewno przyda Ci się jakieś porządne oświetlenie. Nie wiem w jakim stylu chcesz utrzymać poszczególne pomieszczenia ale obecnie chyba większość idzie w minimalizm. Tak czy inaczej jak ostatnio szukałem fajnych lamp w dobrej cenie to trafiłem na Mają dużo ciekawych lamp w dobrych cenach i kompetentną obsługę, która potrafi bardzo dobrze doradzić i rozwiać wszelkie ewentualne wątpliwości. Polecam. Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts