jacobss 28.07.2020 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Witam planuję postawić piec typu koza na gresie , pytanie następuję jak zrobić aby ta płytka nie pękła pod piecem , dodam iż jest to parkiet drewniany i domyślam się ze nie mogę ot tak położyć tej płytki na drewnie ... jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.07.2020 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Rozumiem, że na parkiet drewniany chcesz położyć gres a na to kozę? A może zastosuj szkło hartowane zamiast tego gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 28.07.2020 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 dobra propozycja aczkolwiek jest to projekt niskobudżetowy i gres już został prze zemnie zakupiony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.07.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Znajomy jak remontował dom i wstawiał kominek po prostu wyciął stary parkiet w miejscu kominka, zrobił wylewkę w tym miejscu i dopiero na to płytki. Nie wiem czy koszt szkła nie będzie porównywalny z kosztem płytek i robocizny, ale skoro już masz płytki to działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2020 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Witam planuję postawić piec typu koza na gresie , pytanie następuję jak zrobić aby ta płytka nie pękła pod piecem , dodam iż jest to parkiet drewniany i domyślam się ze nie mogę ot tak położyć tej płytki na drewnie ... jakieś sugestie ?Klej do płytek na parkiet, w nim zatop siatkę do systemów dociepleń. Poczekaj ze dwie godziny i powtórz czynność. Dwie warstwy powinny wystarczyć. Ale możesz dać trzecią. Na to gres pełną warstwa kleju (nie na placki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 29.07.2020 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Rozumiem, że na parkiet drewniany chcesz położyć gres a na to kozę? A może zastosuj szkło hartowane zamiast tego gresu. bardzo przepraszam pana sugestia była jak najbardziej trafna poszperałem w internecie i ... szkło hartowane mało tego wytrzymalsze ( wytrzymuje do 500 kg nacisku ) to i estetycznie lepiej wygląda jak i nie trzeba żadnych wylewek i kombinacji stosować w tym listew wokół gresu , temat uważam do zamknięcia , kładę panele i przyjdzie szyba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.07.2020 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Cieszę się że mogłem doradzić. Nie wiem, czy dobrze rozumiem, że Ty nie masz jeszcze położonej podłogi? Jeśli będziesz kładł panele tak jak piszesz (a nie parkiet, jak wspominałeś w pierwszym poście) to ja bym się jednak na Twoim miejscu pokusił o położenie gresu pod kozą, żeby mieć obydwie powierzchnię na jednym poziomie. Pod szkło lubi też dostawać się kurz, który jest potem problematyczny w usunięciu. Ja co prawda zrezygnowałem z kozy na konto kominka, ale pierwotnie planowałem właśnie gres pod kozą na jednakowym poziomie z panelami. Teraz przed kominkiem też planuję dać gres - jest wiele sposobów na połączenie go z panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts