JacekR 16.11.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Mam problem z bloczkami Porotherm 25 P+W. Otrzymałem 3 transporty po 8 palet. razem 1440 sztuk. Od początku były problemy. W paletach mimo nieuszkodzonych opakowań było widać pobite i popękane bloczki. Odłożono 156 szt złych. Po wylaniu stropu część bloczków popękała na ścianach . Naliczyłem 111 bloczków popękanych od zewnątrz i 110 bloczków popękanych lub uszkodzonych od wewnętrznej strony. Razem złych jest 377 szt co stanowi 26% całej dostarczonej ilości. Okazało się, że ekipa budująca zmniejszyła procent złych gdyż do przycinek używała tylko tych uszkodzonych. Czy jet ktoś kto mógłby mi pomóc? Ani sprzedawcy ani Wienerberger nie mają zamiaru nic robić. HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 17.11.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Nie żebym był złośliwy, ale z Porothermu się nie buduje: http://www.gunb.gov.pl/pliki/KWZWB.XLS. A tak w ogóle, to zgodnie z prawem sprawy gwarancyjne uzgadnia się ze sprzedawcą, on bierze pełną odpowiedzialność. Nie ma prawa zasłaniać się producentem. Reklamuj u sprzedawcy, jak nie uznaje to PIH, rzecznik spraw koncumenckich. Uznana reklamacja ma obejmować również koszty ew. rozbiórki, dowozu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soba 17.11.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Mam problem z bloczkami Porotherm 25 P+W. Otrzymałem 3 transporty po 8 palet. razem 1440 sztuk. Od początku były problemy. W paletach mimo nieuszkodzonych opakowań było widać pobite i popękane bloczki. Odłożono 156 szt złych. Po wylaniu stropu część bloczków popękała na ścianach . Naliczyłem 111 bloczków popękanych od zewnątrz i 110 bloczków popękanych lub uszkodzonych od wewnętrznej strony. Razem złych jest 377 szt co stanowi 26% całej dostarczonej ilości. Okazało się, że ekipa budująca zmniejszyła procent złych gdyż do przycinek używała tylko tych uszkodzonych. Czy jet ktoś kto mógłby mi pomóc? Ani sprzedawcy ani Wienerberger nie mają zamiaru nic robić. HELP!!! O rany a ja zaklepałem 2000 chyba zmienie firme bo to nie pierwsza opinia co do tych pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.11.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Mam problem z bloczkami Porotherm 25 P+W. Otrzymałem 3 transporty po 8 palet. razem 1440 sztuk. Od początku były problemy. W paletach mimo nieuszkodzonych opakowań było widać pobite i popękane bloczki. Odłożono 156 szt złych. Po wylaniu stropu część bloczków popękała na ścianach . Naliczyłem 111 bloczków popękanych od zewnątrz i 110 bloczków popękanych lub uszkodzonych od wewnętrznej strony. Razem złych jest 377 szt co stanowi 26% całej dostarczonej ilości. Okazało się, że ekipa budująca zmniejszyła procent złych gdyż do przycinek używała tylko tych uszkodzonych. Czy jet ktoś kto mógłby mi pomóc? Ani sprzedawcy ani Wienerberger nie mają zamiaru nic robić. HELP!!! O rany a ja zaklepałem 2000 chyba zmienie firme bo to nie pierwsza opinia co do tych pustaków zdradźcie ile płaciliście i za jaki rodzaj porotherma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joga 02.12.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Nie żebym był złośliwy, ale z Porothermu się nie buduje: http://www.gunb.gov.pl/pliki/KWZWB.XLS. A tak w ogóle, to zgodnie z prawem sprawy gwarancyjne uzgadnia się ze sprzedawcą, on bierze pełną odpowiedzialność. Nie ma prawa zasłaniać się producentem. Reklamuj u sprzedawcy, jak nie uznaje to PIH, rzecznik spraw koncumenckich. Uznana reklamacja ma obejmować również koszty ew. rozbiórki, dowozu itp. Opis świadczy, że było napisane "Pozaklasa" więc nie był gatunkowy i nie budowałbym takich ogólnych opini. Wina Winebergera jest, że umieścił znak B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toudee 02.12.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 A ja mam w projekcie Porotherm 38 na ścianę jednowarstwową - kurde nie wiadomo co robić, czy zmieniać czy zostawić szczególnie, że człowiek w sprawach budowlanych jeszcze "zielonym jest". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 06.12.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 w 2002 kupowalem 1500 szt PH 38. W całej partii było 20 szt pękniętych i to tylko dlatego , że operator przy rozładunku wywalił jedną paletę na ziemię. Dostawca bez szmeru zwrócił równowartość. No ale to było dwa lata temu, może coś się zmieniło? Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts