maleo77 30.07.2020 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Witam forumowiczów,jestem amatorem w tych sprawach, dlatego proszę o małą pomoc. Chcę przemalować pokój w którym są ściany o kolorze intensywnym brązowym, a dodatkowo na jednej ze ścian są pozostałości po klejach, bo były tam przyklejone obrazy. Na ścianach zwykła farba. Powiedzcie mi czy dobrze myślę * na początku należało by zetrzeć np. papierem ściernym pozostałości po kleju żeby wyrównać ściany - ale czym ewentualnie uzupełnić dziury po ubytkach? * nałożyć farbę podkładową biała grunt np. śnieżkę żeby zakryć kolor obecny * następnie nałożyć już pożądaną farbę Chętnie skorzystam z Waszych porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r09ty 30.07.2020 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Przed gipsowaniem dobrze jest umyć ściany wodą z detergentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 31.07.2020 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Hej, moim zdaniem ogólnie dobry pomysł, ślady po kleju przeszlifować / umyć. Niewielkie ubytki / rysy możesz uzupełnić gotową gładzią z wiaderka, większe dziury gipsem szpachlowym lub budowlanym. Po wyschnięciu przeszlifować, odkurzyć. Możesz na całość zastosować farbę podkładową, choć nie jest to konieczne. Ze Śnieżką podkładową bym uważał, jest gdzieś obszerny wątek na forum, chociaż ja stosowałem Magnat podkładowy (grupa Śnieżki) i nie miałem problemów. Moim zdaniem kluczem będzie tu zastosowanie wysokiej jakości farby, która będzie miała silne krycie. Wtedy możliwe że wystarczą dwie warstwy, ale może tak być że trzeba będzie pomalować trzeci raz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts