Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RABAT 2% + możliwość negocjacji ceny

Recommended Posts

FIRMA BIM

KRAKÓW

ul. Klimeckiego 14

Stała Wystawa Budownictwa

Udziela rabatu dla forumowiczów w wysokości 2% . Rabat obejmuje drzwi szklane.

http://www.szklanedrzwi.pl .

kontakt : (0-12) 652-76-49

lub [email protected]

Taki duzy, ze az smieszny...

Pwenie przecietny wykonawca ma 30%, wiec z czym do ludzi...

tjaaa ... rabat 30% można uzyskać od usług . Wyobrażacie sobie jaki narzut musiałaby dawać firma, żeby móc pozwolić sobie na rabat 30% od sprzedaży ... to musiałaby być wyprzedarz a nie rabat .

Choć moglibyśmy zadziałać psychologicznie (jak często niektóre firmy -zwłaszcza sieci firm czynią) podwyższyć cenę o powiedzmy 25% ... a potem nagłośnić że dajemy SUPER rabat -30% ...

ale według mnie to jest oszustwo , więc wole pozostać przy 2% które mogą wzrosnąć przy większym zakupie lub łączonym zakupie nawet do 9%

martynaa

kal widzisz ludzie chcą mięsa - czyli zer, dużo zer

jak widzą 2%, to im się nawet nie chce liczyć

ale od 2000 te dwa procent to 40 zeta

za 40 zeta można kupić kawał porządnego wina i nieźle się zabawić wieczorem

chyba lepiej byś zrobiła nie dając rabatu, tylko tą flaszkę. Napewno by tak nie grymasili

....

Niestety luksfery nie są objęte rabatem . Ale musisz przyznać że ich cena nie jest zbyt wygórowana pozdrawiam

Czyli jednak wygórowana jest. niezbyt wygórowana ale jednak :wink:

A tak prawdę powiedziawszy gdy kupowałem na budowę cokolwiek za "konkretniejsze" pieniądze to zawsze uzyskiwałem rabat.

I nigdy. Powtarzam nigdy! Negocjacje cenowe nie zaczynały się od 2%

Wyjściową propozycją dostawcy było 4 lub 5% kończło się przeważnie na conajmniej 10%. Często było 15% w porywach 20% i więcej. By nie było nieporozumień to chciałbym wyjaśnić, że te rabaty były nie od cen naprędce napisanych flamastrem na kartce przylepionej do towaru. Lecz od sugerowanych cen poważnego producenta publikowanych w internecie i oficjalnych cennikach.

Niemniej Martynaa ma oczywiście prawo zaproponować swoją propozycję rabatową. Brzmi ona jednak cokolwiek śmiesznie w zestawieniu z praktyką handlową z jaką się spotykamy oraz ze stwierdzeniem, że w sumie to ten rabat w sprzyjających okolicznościach może wynieśc i 9%.

Więc może napiszesz w jakich to konkretnych okolicznościach będzie to tych 9% ?

Czyli jednak wygórowana jest. niezbyt wygórowana ale jednak :wink:

A tak prawdę powiedziawszy gdy kupowałem na budowę cokolwiek za "konkretniejsze" pieniądze to zawsze uzyskiwałem rabat.

I nigdy. Powtarzam nigdy! Negocjacje cenowe nie zaczynały się od 2%

Wyjściową propozycją dostawcy było 4 lub 5% kończło się przeważnie na conajmniej 10%. Często było 15% w porywach 20% i więcej. By nie było nieporozumień to chciałbym wyjaśnić, że te rabaty były nie od cen naprędce napisanych flamastrem na kartce przylepionej do towaru. Lecz od sugerowanych cen poważnego producenta publikowanych w internecie i oficjalnych cennikach.

Niemniej Martynaa ma oczywiście prawo zaproponować swoją propozycję rabatową. Brzmi ona jednak cokolwiek śmiesznie w zestawieniu z praktyką handlową z jaką się spotykamy oraz ze stwierdzeniem, że w sumie to ten rabat w sprzyjających okolicznościach może wynieśc i 9%.

Więc może napiszesz w jakich to konkretnych okolicznościach będzie to tych 9% ?

wysokość rabatu zależy głównie od kwoty zamówienia ...

nie przekonasz mnie, że kupowałeś (chyba że chozi o wyprzedaż ,likwidacje itp ) produkty po cenie niższej o 20% od zalecanej - czyli tak naprawde poniżej zysku firmy...

Ależ wcale nie mam zamiaru Ciebie przekonywać.

Z rabatem (od cen katalogowych) 20 i więcej procent zakupiłem min. grzejniki Purmo oraz kocioł Vailland

Chcesz to uwierz w to. Nie chcesz to po prostu skwituj moje słowa wzruszeniem ramion.

Pozdrawiam

i oto mamy obraz dwuch kategorii Ludzi przebywających na tym forum

inwestorów i ludzi z branży budowlanej

Zamysł był dobry przez redakcję ,ale nigdy nie bedzie sie konkurencyjnym jezeli mam dostarczyc towar na drugi koniec Polski

dlatego nie raklamowałbym sie z rabatami tu akurat bo ktos zawsze moze dac wyzszy zeby tylko mogł sprzedac nie ma sensu

i oto mamy obraz dwuch kategorii Ludzi przebywających na tym forum

inwestorów i ludzi z branży budowlanej

Zamysł był dobry przez redakcję ,ale nigdy nie bedzie sie konkurencyjnym jezeli mam dostarczyc towar na drugi koniec Polski

dlatego nie raklamowałbym sie z rabatami tu akurat bo ktos zawsze moze dac wyzszy zeby tylko mogł sprzedac nie ma sensu

Owszem, na forum są ludzie z całej Polski, ale wielu mieszka w moim regionie... i to do nich adresowana jest ta propozycja .

Producenci często aby zachęcić sprzedawców do promowania ich wyrobów dają im bardzo duuuuże rabaty. Pomyślcie sami. Czy chciałoby wam się namawiać klienta na produkt na którym macie narzut 3,4,5%. Założę się że nie, a już nie na pewno dla właściciela sklepu który liczy koszty utrzymania lokalu, pracownika(ów) itd. Liczący się producenci tzn ci którzy mają sensowny marketing dają rabaty 20-30% a w niektórych przypadkach nawet 40%, a ceny katalogowe są tylko cenami sugerowanymi. To od sprzedawcy zależy ile zostawi dla siebie. Osobiście udało mi się wynegocjować 27% na kocioł. Nie obraź się Martynko ale twoja propozycja na tle 40% (taką daje np Vidok http://www.vidok.pl/ ) brzmi trochę śmiesznie. Klient szybko zapomina cenę którą mu podałaś kiedy zobaczy wielkie „RABATY do 40%” na szybie sklepu.

Martyna Gratuluje nowego ciekawego wątku w formie licytacji

Największy rabat narazie wyczytałem tylko 38 % Ci to maja zarobek jak ich stać na taki rabat :lol:

Ciekawi mnie tylko jedno od "ktorej ręki " jest on liczony

Jak od składu firmowego to ok jak od autoryzowanego to nada sie targować jeszcze

Ciekawe kiedy padnie ponad 50% Zycze udanych zakupów

Forum kojarzy mi sie z radami i wymianą poglądów

nie z bazarem sprzedaje to i owo ale nie smiałbym szukac klientów właśnie w tej formie no moze bym sie ogłosił z pułkownikiem na którego juz nie moge patrzeć od paru lat i wtedy dałbym 50 % rabatu

Pozdrawiam wszystkich uzależnionych i nie tylko :D

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...