Jogobogos 01.08.2020 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Cześć, Przed biurem mamy 6m2 "przedsionka" który nie spełnia teraz żadnej konkretnej roli. Jako, że potencjalnie wielkościowo idealnie nadałby się na miejsce na kurtki/buty - chciałbym go ocieplić, tak żebym potencjalnie mógł lekko dogrzewając pomieszczenie mieć je użyteczne. Ogarnąłem już sobie temat frontu/boków - tutaj żeby nie było problemów z ciągiem komunikacyjnym i otwieraniem drzwi mogę dać na ściany 5cm płyty PIR (od zewnątrz jest jakieś symboliczne 3cm styropianu, ale od zewnątrz nie mogę niczego ruszyć, ponieważ jest to blok. Największym problemem jest dla mnie teraz temat ocieplenia sufitu. Na dachu jest papa, pod tym pełne deskowanie, ale ze względu na budowę tego 30 letniego tworu, nie ma na ten moment możliwości wentylowania tego deskowania jeżeli wykonam ocieplenie. Wygląda to tak, z zewnątrz i od wewnątrz: Potencjalnie, mogę dokonać jakichś małych nawiertów po bokach ścianek zewnętrznych pod samym deskowaniem, tak samo przewiercić te podtrzymujące belki - czy jest to jakieś rozwiązanie? Jeżeli tak, to jakiego materiału potencjalnie najlepiej użyć potem do ocieplenia, jak ogarnąć temat przegrody? Mam tutaj 15cm na ocieplenie + kilka cm żeby wykończyć to GK. Lub czy jest jakieś potencjalne rozwiązanie pozwalające na nie przejmowanie się tematem. Na pewno jeżeli zaczniemy tam składować buty na zimę, to będzie tam sporo wilgoci. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jogobogos 12.08.2020 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Pozwolę sobie podbić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts